MILUTIN MRKONJIĆ OŠTAR: Krkobabić nema pojma! Sramota je da daje penzije zbog izbora!
Foto: Petar Lazović, Zorana Jevtić

Bez dlake na jeziku

MILUTIN MRKONJIĆ OŠTAR: Krkobabić nema pojma! Sramota je da daje penzije zbog izbora!

Politika -

Pošto je lider PUPS najpre najavio 13. penziju samo za beogradske penzionere, Mrkonjić mu poručio da takvo razdvajanje nema smisla i da počne nešto da radi

Najava Milana Krkobabića, ministra bez portfelja i lidera PUPS, da bi samo penzioneri u Beogradu mogli da dobiju 13. penziju, iznervirala je počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića, koji je poručio za Kurir da je to nedopustivo!

- Ja uvek kritikujem onog ko je odgovoran, ovde Krkobabića. Znači, ako se već čini penzionerima, svi penzioneri to treba da dobiju. Nema smisla - kaže Mrkonjić u razgovoru za Kurir, a na pitanje šta je motivisalo lidera PUPS da tako nešto kaže, dodaje:

Ko je taj? Znam mu oca

- Ma pojma nemam ni ko je taj Krkobabić, ja sam znao njegovog oca, otkud znam šta priča čovek, nema veze... Ja kad kažem ne znam ko je to, to znači da je čovek, znači, bez personaliteta. Znam onog ko je nešto uradio. Šta o Krkobabiću da pričam, kakve rezultate ima Krkobabić? Nema nikakve!

Mrkonjić još kaže da se pokajao što je „podigao dva prsta“ da se penzionerima smanje penzije.

- To je učinjeno, sad nemoj da pričamo dalje. Ako se već čini nešto i ako nešto treba dati penzionerima, onda svima, ne samo Beogradu, i ne treba koristiti beogradske izbore, odnosno funkciju u svrhu izbornih rezultata - dodaje on.

Nekadašnji ministar građevine osvrnuo se i na „predizborno raskopavanje“. Kako kaže, nema smisla da se kopa u septembru.

- Milošević je uvek govorio: „Ne daj im da kopaju pred izbore, građani se smeju.“ Isto važi i sada. Rekao sam da u Beogradu mora da se radi planski. Mi kao država, koja idemo ka toj kilavoj Evropi, još uvek nemamo odnos prema vremenu i utrošku goriva i zato svi ćute. Kolike su štete nanete građanima time da bi se dokazalo pred izbore da smo nešto uradili? A to je jedno obično održavanje. Mora da se planira, da se radi u toku letnjih meseci - kaže Mrkonjić i dodaje:

- Ne možemo dva puta u toku godine da raskopavamo Slaviju, to je katastrofa!

Ko pije a ko plaća

Na pitanje da li je imao prilike da se sretne s nekim od gradskih čelnika i iznese im navedene kritike, poslanik SPS kaže:

- Ma nikada. Nažalost, u toj gradskoj vlasti... Mislim, žao mi ovog malog Nikole Nikodijevića, koji je jedan divan dečko. On je naš, ali on nema taj uticaj. I zato ja ovo što sam sad rekao, prenesi rukovodstvu grada. Ja njih sve kritikujem, ali u gradu se ne zna ko komanduje - da li menadžer, da li gradonačelnik... U moje vreme se znalo.

Katarina Blagović

Sad se pere

KRKA SE POKAJAO?

Odbornička grupa PUPS u Skupštini Beograda najavila je u petak pokretanje inicijative o ponovnom uvođenju tzv. 13. penzije za 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera. Ipak, u saopštenju PUPS se navodi da će isto učiniti i klubovi odbornika ove stranke u gradskim skupštinama Niša, Čačka, Kragujevca, Užica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track