SAVET ZLATA VREDAN: Detaljima promenite izgled svog enterijera
Foto: Profimedia

Čar je u detaljima

SAVET ZLATA VREDAN: Detaljima promenite izgled svog enterijera

Društvo -

Kažu da se čar nalazi u detaljima. Što ih je više, to se stan čini boljim mestom za život. Sa druge strane, ne treba preterivati, jer se lako mogu javiti kontraefekti. Eksperimetisati je dobro, jer se na taj način vidi šta odgovara, šta ne, kako se reaguje na novine, kako ukućani reaguju na nove stvari.

Treba istražiti i koji detalji vam odgovaraju da biste se bolje osećali ili funkcionisali u sopstvenom stanu. Uvek treba imati slobodu i isprobati nove stvari, jer se samo na taj način može otkriti stil i način uživanja.

Mini led sijalice

Apsolutni hit predstavljaju mini led sijalice. Mini led sijalice imaju toliko prednosti u odnosu na običnu rasvetu da će vam se odmah čim čujete sve pozitivne strane javiti želja da ih kupite. Led rasveta poznata je po tome što je ekonomična i što dugo traje. Dodatna prednost je što je ekološka što znači da nikako ne može našteti vašem zdravlju. Još jedan od razloga da se opredelite za mini led sijalice jeste multifunkcionalnost. Mogu se koristiti u posebnim prilikama, ali se mogu prilagoditi i svakodnevnom izgledu stana. Mini led rasveta na vašem stepeništu, spoljnjem ili unutrašnjem ili pak iznad knjiga pružiće vašem enterijeru potpuno drugačiji izgled.

Mini detalji koji upotpunjuju izgled

Mirisne sveće služe za opuštanje i relaksaciju. Ukoliko kupite nekoliko mini mirisnih sveća već ste oplemenili vaš dom. Ovi mirisni detalji mogu se naći i na vašim policama za knjige. Dobro mesto za mini mirisne sveće jesu i veliki prozori, a posebna draž se dobija kada se upale u toku noći. Jedan od zanimljivijih detalj jeste i školska tabla u kupatilu. Pored nje naravno moguće je ostaviti kredu pa svojim ukućanima možete ostavljati zanimljive poruke ili im poželeti dobro jutro ili laku noć. Kreativno i originalno, zar ne?! Ovogodišnji milanski sajam nameštaja, pokazao je da su biljke postale sastavni deo nameštaja (polica). Detalji koji će pružiti vašem domu nov izgled upravo su mini police za cveće. Iako je tersa jedna od opcija, mini police svoju primenu mogu imati i u dnevnoj sobi, u tom slučaju se treba opredeliti za ono cveće ima tendenciju da se pruža na dole.

Promenite boju PVC stolariji

Prilikom uređenja stana jedan od važnih detalja jeste PVC stolarija. Ovaj vid stolarije sve je zastuljeniji na tržištu. Tome to doprinose njegove karakteristike koje ga dodatno čine sve traženijim tipom stolarije. PVC stolarija je postojana, lako se održava, pruža dobru izolaciju domu, što je jako važno. Ovaj tip stolarije odlično štiti od spoljašnje buke, a razlog tome jeste materijal koji se koristi u njegovoj izradi. Dodatno pruža dobru zaštitu i leti kada su visoke temperature. Pored praktične primene, ona ima i svoju estetsku stranu, što je jedan od razloga zbog čega bi trebalo da je imate u svom domu. Naime, uz pomoć posebnih folija možete menjati boju stolarije i na ovaj način je prilagoditi ostatku enterijera. Eto, još jednog načina da promenite nešto u svom domu, brzo i lako.

Koji su to novi trendovi u svetu?

Sajam nameštaja u Milanu pokazao je da se i plastika vraća na velika vrata kada je reč o uređenju enterijera. Od plastike se mogu napraviti fotelje, lusteri. Zanimljiv trend koji nam dolazi sa svetskog sajma jeste i element životinje u kući. Naime, ovi motivi postaju sve učestaliji, kao prateća dopuna enterijera. Još jedna novina koja može promeniti izgled vašeg enterijera jeste kombinacija nekoliko različitih materijala, poput pliša i kože.

Uređenje stana zahteva vreme i posvećenost. Pored toga pruža vam mogućnost da na najbolji način ispoljite svu svoju kreativnost kreirajući svoj stil u enterijeru.

E.K.P.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track