Ana Brnabić: Roditeljski dodatak tražite u porodilištu
Foto: Beta/Milan Obradović

Premijerka o e-upravi

Ana Brnabić: Roditeljski dodatak tražite u porodilištu

Društvo -

Završavamo i drugu fazu e-beba, koji će roditeljima omogućiti da se već u porodilištima prijave za roditeljski dodatak bez obilaska šaltera

Premijerka Ana Brnabić najavila je da bi zakon o e-upravi Vlada trebalo da usvoji u narednih nekoliko dana i prosledi Skupštini.

- Završavamo i drugu fazu e-beba, koji će roditeljima omogućiti da se već u porodilištima prijave za roditeljski dodatak bez obilaska šaltera - rekla je Brnabićeva i dodala da bi to trebalo da bude završeno do kraja godine.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u prethodnih pet meseci, otkad postoji kancelarija za informacione tehnologije i e-upravu, u toj oblasti urađeno „veoma mnogo“. Podsetila je da je u oktobru počeo da radi servis za overu zdravstvenih knjižica i da je danas otvorena mogućnost i e-plaćanja državnih usluga. Radi se, kako dodaje, i na centralnom registru građana, kao i na registru adresnih podataka.

- U Srbiji je još uvek više od tri miliona građana koji nemaju validne adrese jer, recimo, žive u ulicama u kojima kuće nemaju brojeve - rekla je premijerka.

(Kurir.rs/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track