PONOS VOJSKE SRBIJE: 300 miliona dinara za rekonstrukciju Vojne akademije
Foto: Dragana Udovičić

U čitavom svetu zna se za dugu tradiciju našeg vojnog školstva

PONOS VOJSKE SRBIJE: 300 miliona dinara za rekonstrukciju Vojne akademije

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnu akademiju i upoznao se sa stepenom realizacije infrastrukturnih radova koji je se sprovode u toj visokoškolskoj naučnoj ustanovi, a za šta je namenjeno 300 miliona dinara.

Sa njim su bili i načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković.

foto: Zorana Jevtić

"Vojna akademija je ponos naše vojske. U čitavom svetu zna se za dugu tradiciju vojnog školstva Srbije i postoji veliko interesovanje stranih partnera da šalju svoje oficire, svoje kadete na školovanje u našu Vojnu akademiju. I ne samo zbog toga, ali i zbog toga, a na prvom mestu zbog komfora naših studenata, naše dece, mi smo rešili da Vojnu akademiju celokupno obnovimo", kazao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U toku ove i sledeće godine namenili smo oko 300 miliona dinara za radove na Vojnoj akademiji, gde ćemo renovirati ne samo pistu, već i unutrašnjost, sportski centar, smeštajne kapacitete, streljanu, sve ono što je potrebno našim kadetima da bi mogli da se školuju i da bismo još jednom pokazali koliko nam je stalo do naših budućih oficira, istakao je ministar odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAKO SMO PREVARILI NATO... Genijalna ideja naše vojske spasila avione i osramotila Alijansu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track