SRBIJA SE SPREMA ZA SOCIJALNE KARTE: Imaćemo danski sistem, on je savršen
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo za rad

SRBIJA SE SPREMA ZA SOCIJALNE KARTE: Imaćemo danski sistem, on je savršen

Društvo -

BEOGRAD - Izradu socijalnih karata Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja počelo je ove godine, želja je da se kopira danski sistem, koji je, kažu, najsavršeniji, a rezultati se mogu očekivati u sledećoj godini.

To kaže ministar Zoran Đorđević i napominje da će to biti veliki pomak za našu zemlju. "Izabrali smo Dansku kao zemlju koja ima najsavršeniju socijalnu kartu i bukvalno želimo da ih kopiramo i onda će država prepoznati kome treba da da pomoć i to bez ikakvog apliciranja, već direktno onome kome treba", rekao je Đorđević.

foto: Fonet

O socijalnim kartama, podseća ministar, priča se godinama, te je to, kako je primetio, predstavljalo "više temu", ali sada se krenulo u realizaciju i konačni rezultat očekuje se 2018. godine.

Đorđević je dodao i da je započeo rad na podzakonskim aktima i izmeni nekih zakona, a ističe kao najbitniju izmenu Zakona o radu, što će, uveren je, najviše uticati da u budućnosti u Srbiji ima mnogo manje rada na crno.

"Takođe, izdvojio bih brigu o deci, starima, porodici. Analizirali smo šta moramo da uradimo da bismo pokrenuli pozitivan točak, da se demografija u Srbiji promeni i u tom smislu donet je i zakon koji se brine o porodicama sa decom", rekao je Đorđević.

On je podsetio i na veliki događaj od 3. decembra - Dan osoba sa invaliditetom - koji je, kako kaže, inicirao predsednik Srbije i na kom se okupilo više od 1.300 ljudi, te primećuje da i samo Ministarstvo rada "postaje vidljivije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track