KATASTROFA! NOVA KOLIČINA OTROVA OTKRIVENA U OBRENOVCU: Nađeno čak 350 burića kancerogenog otpada!
Foto: Beta

da li će neko odgovarati za ovo

KATASTROFA! NOVA KOLIČINA OTROVA OTKRIVENA U OBRENOVCU: Nađeno čak 350 burića kancerogenog otpada!

Društvo -

Na prvoj lokaciji pronađeno je 200, na drugoj 100, a na trećoj još 50 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na dan Nove godine pronašli su još 50 buradi opasnog otpada u ataru obrenovačkog sela Vukićevica.

Kako Kurir saznaje, do sada je na tri lokacije pronađeno čak 350 burića otpada koji je visokotoksičan i izuzetno kancerogen!

Krio otrov u zemlji

Nova količina opasnog otpada otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme „Nitor trans“, koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, MUP i Ministarstva za zaštitu životne sredine u četvrtak na njegovoj parceli, takođe u selu Vukićevici, otkrili 25 tona kancerogenog industrijskog otpada. Pored toga, u selu Veliko Polje u opštini Obrenovac u subotu je otkriveno još stotinak buradi sa, kako se pretpostavlja, otrovnim otpadom.

- Istraga je još uvek u toku. Na dan Nove godine pronađeno je još 50 burića, a sumnja se da je u pitanju opasan otpad. Akreditovana laboratorija MOL radi sve potrebne analize, koje će utvrditi o čemu je tačno reč - kaže Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Prema njegovim rečima, preliminarni rezultati analiza pokazuju da su u pitanju industrijska ulja i maziva.

- Ukupno je otkriveno 350 burića. Na prvoj lokaciji u selu Vukićevica pronađeno je 200 burića, na drugoj lokaciji u Velikom Polju 100, a na trećoj lokaciji još 50, u ataru sela Vukićevica - navodi Čučković.

U blizini bunar

Na prvoj lokaciji osumnjičeni Marković je otrov zakopao na svom posedu kako bi izbegao troškove pravilnog skladištenja opasnog materijala, a s obzirom na to da se u blizini tog mesta nalazi bunar, u toku su i analize vode kako bi se proverilo da li su toksične materije kroz zemlju došle i do vode.

Kurir / M. Branković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KANCEROGEN I OPASAN: Jezivi rezultati analize! Otpad pronađen kod Obrenovca je bomba koja bi decenijama zagađivala vode

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track