VEČERAS U 21 ČAS

DA SE NE LAŽEMO O OPASNOM OTPADU: U Srbiji 100.000 tona kancerogenog otpada

Društvo -

Gost emisije “Da se ne lažemo” koja će biti emitovana večeras u 21 sat, na www.kurir.rs, fb stranici Kurira i našem YouTube kanalu biće ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

On kaže da smatra da ilegalna deponija opasnog otpada u Obrenovcu nije jedina, te da je Srbija zagađena na različite načine, a da je opasni otpad najveći problem.

“Verujući da u Srbiji ima opasnog otpada koji nije zbrinut na odgovarajući način, zamolili smo BIA da se pozabavi time. Pitanje ekološke bezbednosti je pitanje zdravlja čitave nacije. Opasne materije su najčešće kancerogene a situacija u Srbiji je dramatična”, rekao je Trivan.

On kaže da veruje da je informacija o oko 80 do 90 lokacija na kojima je oko 100.000 tona opasnog otpada približno tačna.

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu Trivan kaže da je SPS spreman za njih.

”Naše procene govorte da će SPS i SNS osvojiti više mandata ako budemo išli na dve liste, a ne na jednoj. Naš kandidat je Aleksandar Antić i on je ubedljivo najbolji kandidat za gradonačelnika”, smatra Trivan. Na pitanje da li je moguće da veći koalicioni partner SNS podrži kandidata SPS Trivan kaže da bi to voleo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track