Zorana Mihajlović: Prava žena važna su i za privredu
Foto: Marina Lopičić

Vicepremijerka odgovorila premijerki

Zorana Mihajlović: Prava žena važna su i za privredu

Društvo -

Ona dodaje da ne želi ni sa kim da se svađa u vezi sa ovim zakonom, ali da ne može da prećuti činjenicu da Ministarstvo rada donošenje ovog zakona uslovljava gašenjem Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Srbija je spremna za evropski zakon o rodnoj ravnopravnosti i nema potrebe da se čeka kraj godine, izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Ona smatra da Srbija treba da dobije nov, evropski zakon o rodnoj ravnopravnost, a komentarišući stav premijerke da su važni privreda i život građana, kaže da je ona sasvim u pravu, ali primećuje da je i za privredu važno da Srbija ispuni sve evropske standarde, pa tako i one iz rodne ravnopravnosti.

- Naravno da su nam kompanije važne, jer one povećavaju BDP, ali važno je i da na razgovorima za posao žene ne pitaju kad će da zatrudne. I da porodilje imaju zaštitu, da ih ne prebacuju na niža radna mesta kad se vrate na posao, i da trudnice ne otpuštaju kao tehnološki višak - rekla je Mihajlovićeva, a saopšteno iz njenog kabineta.

Ona dodaje da ne želi ni sa kim da se svađa u vezi sa ovim zakonom, ali da ne može da prećuti činjenicu da Ministarstvo rada donošenje ovog zakona uslovljava gašenjem Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Zaključila je time da je vreme da „najbolja među nama, a to je Ana Brnabić, koja danas vodi Vladu Srbije“, ponovo preseče i donese odluku. „I fer je da žena odluči da li će Srbija da dobije zakon koji će štititi i nju, i mene, i sve naše majke, sestre i supruge, i koji će im dati veća prava nego što imaju danas“, ponovila je Mihajlovićeva.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track