Najnovije vesti

(FOTO) SRPSKI MIROVNJACI VRATILI SE S MISIJE U AFRICI: Potvrdili zašto je Vojska Srbije toliko cenjena gde god da se pojavi
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Povratak pripadnika šestog kontingenta Vojske Srbije

(FOTO) SRPSKI MIROVNJACI VRATILI SE S MISIJE U AFRICI: Potvrdili zašto je Vojska Srbije toliko cenjena gde god da se pojavi

Društvo

BEOGRAD - Pripadnici šestog kontingenta Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci bili angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), stigli su u Beograd, saopšteno je jutros iz Ministarstva odbrane.

Na aerodromu "Nikola Tesla" noćas su srpske mirovnjake dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić i zamenik načelnika Centra za mirovne operacije pukovnik Nikola Dejanović.

"Svojom obučenošću, svojim znanjem, ali više od svega svojim ljudskim odnosom prema svima kojima je pomoć potrebna, pripadnici Vojske su još jednom potvrdili zašto je ova vojska tako voljena i u našem narodu, a zašto je tako cenjena gde god da se pojavi", rekao je Vulin, a prenosi služba za informisanje.

On je rekao da će Vlada Srbije nastaviti sa politikom uključivanja u mirovne operacije, jer je to način da Vojska Srbije pokaže koliko je obučena i koliko je Srbija u stanju da pomogne drugima koliko je potrebno doneti mir i kada je potrebno ublažiti ljudsku patnju.

Ljubiša Diković je istakao da su pripadnici Vojske Srbije uspešno realizovali još jedan zadatak u mirovnoj misiji UN u Centralnoafričkoj Republici, u bolnici nivoa 2, čiji je zadatak da pruži medicinsku pomoć svim snagama koje se nalaze u toj zemlji.

U okviru smene srpskih mirovnjaka, put Bangija, prestonice Centralnoafričke Republike, juče su otputovali pripadnici sedme rotacije Vojske Srbije koji će narednih šest meseci biti angažovani u misiji UN u toj afričkoj zemlji.

U misiji MINUSCA, osim pripadnika srpske vojne bolnice nivoa 2, angažovana su i oficiri na štabnim dužnostima, kao i oficiri na dužnostima vojnih posmatrača. Srpska vojna bolnica u Centralnoafričkoj Republici angažovana je od 11. decembra 2014. godine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...