Život priča – nova sezona od srede, 07.03. u 22:00 na Prvoj televiziji!
Foto: PR

Život priča – nova sezona od srede, 07.03. u 22:00 na Prvoj televiziji!

Društvo -

U proteklim sezonama emisije „Život priča“ gledaoci su videli najrazličitije priče ljudi, njihove tuge, sreće, nadanja, radosti, očekivanja, tajne... I u ovoj sezoni emisija će nastaviti da slika stvarnost onakvu kakva jeste, jer joj se zbog toga veruje.

U prvoj epizodi nakon kraće pauze videćete priču o mladom Milanu Jevđiću, mladiću neverovatne energije i volje uprkos životu „koji mu je zapao”. Otac i majka su mu se razišli kada je imao samo 20 dana.

Prvo čega se seća su teške batine koje je dobio od očuha, a imao je oko 4 godine. Iz tog razloga, kao tako mali, je doneo odluku da više ne živi sa majkom i očuhom već se preselio kod bake i deke.

Otac ga nikad nije ni hteo, a majka se nije protivila njegovoj odluci da ne živi sa njom. Nakon smrti bake i deke, sa 16 godina ostao je potpuno sam. Nije znao šta će da jede, kako će da završi školu, a želeo je da postane lekar... Tako počinje sam da se izdržava - radio je kao konobar, fizikalisao je, radio čak i kao velika maskota guske...

foto: PR

Snalazio se kako je znao i umeo. I uspeo je da završi srednju školu, i upiše medicinu. Sad živi u stanu u kome mu niko nikad nije došao, jer ga je sramota da to iko vidi. Dane provodi u čitaonici i biblioteci, jer nema para da kupi knjige. Kada se biblioteka zatvori onda satima šeta sam u krug, dokle god noge mogu da izdrže, samo da bi odmah zaspao i da nema vremena da razmišlja, jer ako ostane sa svojim mislima nema želju da se probudi. Kaže da mu je najstrašnije to što nema sa kim da podeli svoje uspehe.

Samoća i usamljenost su mu teži od gladi. Sada je peta godina medicine, nije pao nijednu godinu, niti i jedan ispit. Ne zna da li će imati za sledeću kiriju, i ne zna da li će imati šta da jede za vikend, i uprkos svemu pokazao je neverovatnu volju, želju, upornost.

Njegova suština je u neodustajanju, u neverovatnoj energiji koju je prosuo u studiju emisije “Život priča”. Zbog načina na koji sagledava život i životne nedaće svako može mnogo da nauči od njega.

(Autorka i voditeljka: Tatjana Vojtehovski / Foto: PR)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track