Navala na Pravni, Ekonomski i FON

Visoko obrazovanje

Navala na Pravni, Ekonomski i FON

Društvo -
Više studenata nego lane upisalo se i na Rudarsko-geološki i Tehnički fakultet u Boru

BEOGRAD - Prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu Marko Ivetić izjavio je da je najviše interesovanje maturanata bilo za društveno-humanističke nauke, odnosno Pravni, Ekonomski i Fakultet organizacionih nauka i dodao da se više studenata nego lani upisalo i na Rudarsko-geološki i Tehnički fakultet u Boru.

Ivetić je gostujući na RTS kazao da je standardno i ove godine veliko intersovanje vladalo i za Fakultet bezbednosti, ali da se za studije ovog fakulteta prijavilo manje maturanata nego lane.

"Prijemni su održani po planu i juče na svim fakultetima je trebalo da budu istaknute konačne liste", rekao je Ivetić.Govoreći o kvalitetu nastave i ocenjivanju profesora na fakultetima, Ivetić je kazao da su studenti već 10 godina u prilici da ocenjuju profesore, ali da je pitanje posle šta sa tim ocenama raditi.

"Studenti ocenjuju profesore na kraju svake školske godine i ocene se analiziraju na nivou fakulteta i dostavljaju se univerzitetskom Odboru za unapređenje kvaliteta. Međutim, pitanje je šta se sa time može uraditi. Najviše može da se uradi na nivou fakulteta, odnosno da se ostvari nekakva korekcija na osnovu tih rezultata", objasnio je Ivetić.

Na pitanje šta se dešava ukoliko je veliki broj studentata imao primedbe na nekog profesora, Ivetić kaže da to može da utiče na njegovo napredovanje.

"Obavezan element kvalifikacija je ocena njegovog pedagoškog rada i po pravilu onaj ko ima nižu ocenu od tri, ne moze da bude unapređen u više znanje", kazao je Ivetić i dodao da, nažalost, na redovne profesore ocenjivanje nema nekog posebnog uticaja.

Prema njegovim rečima, ne postoji mehanizam koji bi redovnog profesora korigovao jer ocenjivanje nema uticaja na njegov rad.

"Univerzitet ima nameru da se ozbiljnije time pozabavi", zaključio je Ivetić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track