Najnovije vesti

OPREZNO ZA VOLANOM: Saobraćaj širom Srbije umeren, ali prilagodite brzinu zbog najavljenog snega
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

OPREZNO ZA VOLANOM: Saobraćaj širom Srbije umeren, ali prilagodite brzinu zbog najavljenog snega

Društvo

Na putnoj mreži u Srbiji saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, a vozači treba da vode računa o čestim promenama vremena karakterističnim za ovaj deo godine.

Tokom dana očekuje nas pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su znatno niže u odnosu na predhodne dane, a pored hladnijih dana meteorolozi upozoravaju i na kišu, kao i sneg i stvaranje snežnog pokrivača sa pojavom jutarnjih mrazeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima širom zemlje, dok se očekuje i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Djerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i na putevima kroz Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisutru. Zato se vozači pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...