(KURIR TV) SPREMITE DEBELE ŽIVCE: Praznici i školski raspust donose haos u saobraćaju širom Srbije, na Ibarskoj sve stoji!
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

(KURIR TV) SPREMITE DEBELE ŽIVCE: Praznici i školski raspust donose haos u saobraćaju širom Srbije, na Ibarskoj sve stoji!

Društvo -

Predstojeći praznici će sigurno doneti veči broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja tokom celog vikenda, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Gužve se očekuju na izlazima iz većih gradova, na autoputu, kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima, zbog čega se vozačima savetuje da, ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili kraće zastoje, voze sigurno, budu strpljivi za volanom i ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona.

Prvi dan uskršnjeg raspusta obeležile su velike gužve na svim izlazima iz prestonice. Na Ibarskoj magistrali oko podneva bio je potpuni kolaps, čekalo se više od pola sata da se kolona automobila pomeri ka izlazu iz Beograda

Vikend nam donosi nestabline vremenske prilike, toplo vreme, ali sa povremenom kišom, koja će sigurno u velikoj meri otežavati saobraćaj. Sporija vožnja biće potrebna na putevima u planinskim predelima gde vozačima, pored mokrih kolovoza, česti odorni mogu dodatno otežavati bezbezbednu vožnju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, osim na prelazu Gostun, sa Crnom Gorom, gde se putnička vozila, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje, zadržavaju oko 90 minuta.

U ovim pretprazničnim danima pred nastupajuće Uskršnje praznike, koji uobičajeno donose pojačan sobraćaj, tada dolazi do formiranje dužih kolona vozila na ulaznim i izlaznim putničkim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane, kada zadržavanja postaju duža od uobičajenih. Zato je naša preporuka da u tim danima koristite granične prelaze koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track