REBIĆ SA PREDSEDNIKOM INTERPOLA: Članstvo Kosova u Interpolu ne bilo u interesu Srbije
Foto: MUP Srbije

policijska saradnja

REBIĆ SA PREDSEDNIKOM INTERPOLA: Članstvo Kosova u Interpolu ne bilo u interesu Srbije

Društvo -

Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom i naglasio da Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i da članstvo Kosova u toj organizaciji ne bi bilo u interesu Srbije, pa ni samog Interpola.

"Srbija je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa i ja sam kao predstavnik MUP zahtevao da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola", rekao je Rebić.

Rebić je predvodio delegaciju Vlade Srbije, sastavljenu od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodaje se u saopštenju MUP.

U saopštenju se navodi da je Rebić konstatovao iz razgovora sa sagovornicima iz Interpola da je jasno da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama.

"Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bismo ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije, ni samog Interpola", rekao je Rebić, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Fonet/Foto MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track