Najnovije vesti

SRPSKA BRUKA PUKLA USRED PARIZA: Umalo tuča u srpskom kulturnom centru?!
Foto: Youtube Printscreen

Kulminirao sukob ambasadora i direktora Centra

SRPSKA BRUKA PUKLA USRED PARIZA: Umalo tuča u srpskom kulturnom centru?!

Društvo

U sredu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih

BEOGRAD - Višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu Radoslava Pavlovića i našeg ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, pre dva dana umalo je kulminirala tučom između Pavlovića i dvojice radnika angažovanih po ugovoru u Centru, pišu Večernje novosti.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ambasador Rajko Ristić

 

Pavlović je, prema pisanju lista, sam hteo da bira svoje saradnike i upozoravao da sa ovom dvojicom "ugovoraca" ne može da podiže ugled Srbije u Parizu navodeći da ga opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu.

 

Zbog toga je, kako se navodi, zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da odluči da li ima njihovu podršku i poverenje ili da bude povučen s mesta direktora Kulturnog centra, ministra savetnika.

Konflikt je, kako se navodi, započeo pre nekoliko meseci kad je Pavlović preuzeo funkciju direktora. On nije želeo da se dvojici službenika produži godišnji ugovor jer, po njegovoj oceni, ne rade dobro, ali je to, ipak, učinjeno.

 

U sredu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih.

Pavlović kaže za Novosti da je četiri meseca pisao Ministarstvu i obaveštavao ih da rad sa dvojicom "ugovoraca" nije moguć, ali nisu reagovali, već su sa njima produžili saradnju.

 

Pavlović navodi je obavestio Ministarstvo da je, zbog nastale situacije, a da bi se "izbegle nove tenzije sa nekontrolisanim posledicama", smanjio obim rada KIC-a, uz napomenu da će najavljeni programi biti održani.

foto: Nebojša Mandić

Direktor Radoslav Pavlović

 

U ceo problem u Parizu umešani su i loši odnosi između direktora KIC i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića koga Pavlović optužuje da štiti dvojicu "ugovoraca", pišu Novosti.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Youtube printscreen)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...