BOGOLJUB KARIĆ: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž
Foto: Dado Đilas

pružiti najbolje uslove rada

BOGOLJUB KARIĆ: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž

Društvo -

BEOGRAD - Sloboda medija u Srbiji postoji, kaže predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić koji, na Svetski dan slobode medija, predlaže da se svim novinarima u Srbiji obezbedi beneficirani staž i najbolji mogući uslovi rada u kojima će, kaže, nastaviti da se bore za otkrivanje istine.

Karić je u saopštenju naveo da novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni, naglašava, postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane sveta politike, biznisa i čitavog društva.

foto: Profimedia

Založio se i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje.

Podsetio je da je sloboda štampe jedna od najvećih tekovina demokratskih društava, ali i na gašenje njegove BK televizije pre 12 godina.

Bio je to, kaže, nezapamćen i brutalan napad na profesionalnu i mladu redakciju koja se pridržavala novinarskih kodeksa i pokušavala da nametne vrednosti porodične i pristojne Srbije, te ocenio da se takvo vreme "medijskog, ekonomskog i pravnog terorizma" nikada neće vratiti u Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track