ISPOVEST JELICE DABOVIĆ Ljubavnica je pokušala da me ubije bombom!
Foto: Printscreen

u njenoj knjizi

ISPOVEST JELICE DABOVIĆ Ljubavnica je pokušala da me ubije bombom!

Društvo -

Jelicu Dabović pokušala je pre skoro 25 godina bombom da ubije devojka s kojom je bila u ljubavnoj vezi, jer nije mogla da podnese njihov rastanak, otkrila je sestra proslavljenih košarkašica Milice i Ane Dabović u svojoj knjizi "Tajna jednog osmeha".

U vreme ove tragedije Jelica je živela u Beogradu i samo što je prestala da igra za ženski košarkaški klub Partizan, čiji je član stručnog štaba, kako tvrdi, pokušao da je siluje. Kao velika podrška u teškim trenucima našla joj se drugarica iz Niša, a kasnije i devojka, koju je u knjizi nazvala Mirjanom.

Međutim, sve je krenulo po zlu kada je Dabovićeva, po nalogu trenera u novom klubu, saopštila Miri da joj je zabranjeno da se viđaju. Odlučivši da joj nema života bez Jelice, Mira je rešila da ih obe ubije defanzivnom bombom. - Mirjana je aktivirala bombu dok je ona spavala. Pošto je bila na leđima, desna strana joj je ostala skoro neoštećena, za razliku od leve, koja je bila jeziva. Od kuka do prepone izgledala je kao kašasta smesa krvi i mesa, koja se dole prema kolenu pretvarala u ogoljeni mišić na kome uopšte nije bilo kože. Geleri od kašikare bili su svuda po njoj, nozi, stomaku, crevima i leđima - napisala je Jelica u knjizi (u kojoj o sebi piše u trećem licu), govoreći kako je pravo čudo što je bomba nije ubila ili napravila od nje invalida.

Posle višečasovne operacije, velike lekarske borbe za njen život, veštačke kome i nepodnošljivih bolova, započeo je njen mučni oporavak tokom kojeg je morala da uči da hoda ponovo, ali i da živi sa otvorenim ranama. Čak i u svemu tome otac je, kako navodi, nastavio psihičku torturu, koristeći njeno zdravstveno stanje da je vređa i provocira. Iz bolnice ju je dočekao rečima: "Ovaj put smo došli po tebe jer nisi mogla da hodaš, a sledeći put kad odeš od mene, poslaću te u plastičnoj vreći, pa neću morati da brinem za tvoj prevoz." Mira, koja je pokušala da je ubije, preminula je sledećeg dana u bolnici jer su joj noge, ali i većina unutrašnjih organa bili u potpunosti razneseni, a Jelica piše da je nikad nije krivila za sve što se desilo. Dabovićeva je u knjizi otvoreno govorila o svojim vezama sa muškarcima, ali i sa ženama. Da podsetimo, Jelica je u nedavno objavljenoj knjizi otkrila kako je nju i sestru Milicu otac Milan krvnički tukao maltene od rođenja.

Porodično nasilje Prve batine sa četiri godine

Prve veće batine Jelica je, prema ispovesti u knjizi, dobila od oca Milana kada je imala četiri godine. Naime, otac ju je vodio na plivanje, a kada su se vratili, majka je videla da je devojčici posečeno stopalo. Mala Jelica se zbog toga rasplakala, a otac ju je krvnički pretukao u dvorištu "golu i mokru" da bi je naučio da više nikad ne plače.

Kurir.rs/Jelena Pronić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASTRAŠNIJE MI JE BILO KADA JE TUKAO SESTRU! Jelica Dabović iskreno o tome da li bi oprostila ocu! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track