REAKCIJE OPOZICIJE NA NOVOG GRADONAČELNIKA: Đilas osudio današnje glasanje u Skupštini Beograda
Foto: Beta, Miloš Miškov

radojičića vidi kao kontinuitet prethodne vlasti

REAKCIJE OPOZICIJE NA NOVOG GRADONAČELNIKA: Đilas osudio današnje glasanje u Skupštini Beograda

Beograd -

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju Dragan Đilas osudio je danas ponašanje odbornika vladajuće većine u Skupštini grada Beograda tokom debate pre izbor Zorana Radojičića za gradonačelnika.

"Ono što se dešava u gradskom parlamentu jeste vredjanje ljudi, nazivanje lopovima, kriminalcima i sličnim imenima, posebno onih koji nisu tu", rekao je Đilas novinarima osvrćući se na kritike upućene i predsedniku Narodne stranke Vuku Jermiću.

Đilas je kazao novinarima da, iako je Radojičić "čovek sa pravom diplomom, što je danas retko", Savez za Srbiju ga nije podržao za gradonačelnika jer je rekao da će biti "kontinuitet prethodne vlasti" i zato što je njegov prvi saradnik dosadašnji "gradski menadžer" Goran Vesić.

Podsetio je da je Srpska napredna stranka na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda osvojila 45 odsto glasova, a njen koalicioni partner Socijlaistička partija Srbije šest odsto, što je 51 odsto, dok je 49 odsto Beograđana koji su glasali na izborima nije zadovoljno načinom na koji je radila dosadašnja gradska vlast.

Đilas je kazao da će se zato Savez za Srbiju truditi da u gradskom parlamentu predstavi Beogradjane koji su bili protiv te vlasti, i da pritom nikada neće vredjati, iznositi klevete i uvrede.

"Mi koji sedimo u gradskom ili republičkom parlamentu smo korektiv te vlasti, inače bolje da nas tu nema", kazao je Đilas.

"Koliko god neko ne voli SNS, mi svi više ipak volimo Beograd, nego što ne volimo njih", rekao je Đilas.

(Kurir.rs/Beta/Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ŠTA JE VESIĆ POKLONIO NOVOM GRADONAČELNIKU (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track