SPASIMO MILJANI ŽIVOT: Srbijo pomozi mami malog Vukašina (1) da ozdravi!
Foto: Promo

Budimo humani

SPASIMO MILJANI ŽIVOT: Srbijo pomozi mami malog Vukašina (1) da ozdravi!

Društvo -

Potrebno je prikupiti dodatna sredstva kako bi MIljana Ristić Stanković (32) iz Vranja, majka osamnaestomesečnog Vukašina koja se leči od teškog oblika leukemije mogla da nastavi lečenje u inostranstvu.

Prema navodima porodice Miljane Ristić Stanković, doktori za sada uspevaju da stabilizuju Miljanu, ali njeno zdravstveno stanje se menja iz dana u dan, a dalje lečenje je dovedeno u pitanje.

“Nažalost još uvek nismo uspeli da prikupimo novac za nastavak Miljaninog lečenja. Iako je Hammersmith bolnica pribavila dodatne matične ćelije od donora iz Italije, ceo postupak je odložen dok se ne izvrši uplata na račun bolnice. Neophodno je da Miljana primi dodatni tretman što pre! Borba sa agresivnom leukemijom traje već dugo, nada postoji. Vaša dobrota može vratiti majku jednom detetu molimo vas da ne posustajemo!”, apel je porodice ove mlade žene.

foto: Promo

Miljani je u oktobru prošle godine urađena transplantacija koštane srži na klinici u Londonu. U međuvremenu je došlo da komplikacija zbog kojih je Miljana ponovo na klinici. Marko Stanković, njen suprug, napisao je na FB profilu da je nažalost sredinom marta došlo do komplikacija i da su morali ponovo da odu u London.

- Zbog plućne infekcije morala je da bude na klinici više od mesec i po dana. Stanje se sada stabilizovalo, ali je boravak na klinici napravio nove troškove.Da bi nastavila sa kontrolama i terapijama, što pre treba izmiriti dug od 20.000 evra – navedeno je na FB u maju.

Miljani je tri meseca nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija. Zahvaljujući humanosti Vranjanaca, Jagodinaca i mnogih građana Srbije prikupljeno je 250 hiljada funti za operaciju. Miljani je transplantacija koštane srži urađena u Londonu na klinici , “Hammersmith” .

foto: Promo

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Miljani mogu to da urade slanjem SMS poruke sa sadržajem 304 na 3030, Fondacija Aleksandra Šapića “Budi human”. Njoj možemo uplatiti donacije na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-469670-88 Devizni: 00-540-0002122.1 IBAN: RS35160005400002122166

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track