LUDILO: Hitovi promovišu narkotike!
Foto: Profimedia

Akcija Kurira Droga je samo smrt

LUDILO: Hitovi promovišu narkotike!

Društvo -

"Meša alkohol i koku da zaboravi na bolove", "miris skanka, do jutra budna na dva grama, bude lampa, na njeno lice svako se lako nasanka...", "lice glamura, vrti se tura, radi je koka i votka u flaši", ovo su samo neki od tekstova pesama koje su trenutno hit među mladima u Srbiji!

U trenutku kada je za samo nedelju dana troje tinejdžera umrlo od predoziranja ekstazijem i u jeku kampanje protiv droge, u Srbiji sa svih ekrana i radio-stanica možete da čujete pesme koje promovišu narkomaniju! Većinu tih pesama izvode uglavnom rep zvezde koje su trenutno veoma popularne među omladinom i koje za decu predstavljaju uzor.

Umesto da se iz mejnstrim medija šalje poruka da je "Droga samo smrt", narkotici se promovišu kao nešto pozitivno, pa čak i kao neophodan atribut bogatog i uspešnog čoveka. Spisak pesama je podugačak.

- "Plavi tref, beli dolar, micubiši, dupli mer, uzmi 'kser, cepi pola, svi su isti uniseks", "daj mi tu buksnu, idu ermaksice uz duksnu, diram prostitutku rusku, mrda guz uz tu muziku nju skul", "u, voli da kokain radi je, u, voli rolije i rarije, u, tijelo polije kamparijem, oko vrata zlatan kartije", "pije dok ne overdozira providna bluza, jezik plazi, za slike pozira" - tekstovi su pesama koje danas sluša omladina, dok je stari stih "rodićeš mu sina, kralja kokaina" već pomalo pao u zaborav.

Buba Koreli i Jala Brat - Nema bolje "Miris skanka Do jutra budna na dva grama, bude lampa Na njeno lice svako se lako nasanka..."

Milan Stanković - Trans "Mala se fura, i nije cura koja se plaši lice glamura, vrti se tura, radi je koka i votka u flaši

Jala Brat, Buba Koreli i Kobi - Ona 'e "U, voli da kokain radi je u, voli rolije i rarije u, tijelo polije kamparijem oko vrata zlatan kartije"

Buba Koreli i Jala Brat - Kim Kardašijan "Daj mi tu buksnu, idu ermaksice uz duksu diram prostitutku rusku mrda guz uz tu muziku nju skul"

Foks - Ekser "Plavi tref, beli dolar, micubiši, dupli mer uzmi 'kser, cepi pola, svi su isti uniseks šišmiša dva zgutam, pa se zgutam višanja Betmen, Betmen, šire mi se zenke purnja mi se haš i dive mi se ženke"

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track