Muftija srbijanski Abdulah Numan: Prodavao sam novogodišnje čestitke
Foto: Kurir

Moje prve pare Ovako sam počeo da zarađujem

Muftija srbijanski Abdulah Numan: Prodavao sam novogodišnje čestitke

Društvo -

Moć ubeđivanja, ali i dobra volja nekih pojedinaca, pomogli su muftiji srbijanskom Abdulahu Numanu da zaradi svoj prvi džeparac u šesnaestoj godini!

Muftija srbijanski Abdulah Numan otkrio je za Kurir kako je došao do prve zarade. Kaže da mu nije bilo teško i da je bio veoma zadovoljan što nije morao da traži novac od svojih roditelja. - Prvi novac sam zaradio u šesnaestoj godini prodajući novogodišnje čestitke od vrata do vrata. Čestitke su bile slike školskog druga, svaka je bila drugačija... Sa zaradom sam kupio bioskopsku kartu. Ne sećam se filma, bio je bioskopu "Jadran" na Trgu republike, gde je sada restoran - priseća se muftija srbijanski Numan za Kurir. On dodaje da su ti ljudi koji su kupovali hteli da mu pomognu, ali i da imaju nešto što je originalno.

Muftija srbijanski Abdulah Numan rođen je kao Ivan Trifunović, a sa 19 godina prešao je u islam. Inače, interesantno je da je muftija i sestrić čuvene srpske glumice Ružice Sokić. Završio je tri fakulteta: Fakultet za islamske studije i filozofiju, Fakultet društvenih nauka i Fakultet za biznis i menadžment. Magistrirao je na temi "Islamska teologija".

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: Nebojša Mandić, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track