Najnovije vesti

VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Medicinari neće ići van zemlje, veće plate za tri meseca! Nije mi cilj da postanem bogat u predsedničkom mandatu!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

ekonomski boljitak

VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Medicinari neće ići van zemlje, veće plate za tri meseca! Nije mi cilj da postanem bogat u predsedničkom mandatu!

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata za tri, tri ipo meseca, za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak posao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri ipo meseca da očekuju značajno povećanje plata.

foto: Printscreen/Pink

Kako je rekao sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljajuu najteže poslove u budućnosti ispravi.

Predsednik Srbije je rekao da su se neki smejali na početku reformi, ali da se uspeh i rezultrati tih reformi vide i ovde u Vrnjačkoj Banji.

Naveo je da ubuduće, nastavkom rada, reformi, medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već da će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji a i plate neće biti pet, šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Osvrnuo se i na Nacionalni bazen koji se nalazi u tom mestu, dodao da nadležni sada "traže" još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo anši plivači, vaterpolitsti...već u i iz mnogih zemalja u svetu ovde dolazili i trenirali.

On je ocenio i da promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećjuju meštani, ali zato najviše oni koji u nju dolaze, navodeći da se i sam iznenadi koliko se banja menja, napreduje...,koliko je fasada novih, tu je i fontana, amfiteatar, promenada...

Kako je rekao ministar Rasim Ljajić voli da kaže da je Vrnjačka Banja "usisivač" za pare, ali i da se sve što se uloži dobro i iskoristi.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Vi ste zaslužili sve ove promene, zaslužili ste jer ste verovali u promene. Danas ćete svi osećati boljitak. Neću da deci koju sam danas ljubio ovde ostavimo gubitak, hoću da im ostavimo sigurnu kasu - kazao je Vučić.

Hoću da rešim probleme građana Srbije koji postoje stotinu godina, kazao je on, a ne da se bogati u predsedničkom mandatu.

U Kraljevo stižu još dve fabrike, najavio je on, dodajući da će doći da ih otvori.

foto: Printscreen/Pink

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...