ADVOKATI OD DANAS OBUSTAVLJAJU RAD: Kolege ubijenog Dragoslava Miše Ognjanovića zahtevaju zaštitu profesije
Foto: Aleksandar Jovanović

Komore raspisale novčanu nagradu za informacije o zločinu

ADVOKATI OD DANAS OBUSTAVLJAJU RAD: Kolege ubijenog Dragoslava Miše Ognjanovića zahtevaju zaštitu profesije

Društvo -

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.

foto: Aleksandar Jovanović

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je u advokatskoj komori. Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti", saopšteno je iz advokatske komore.

foto: Dragana Udovičić

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti podizaja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

foto: Fonet/Marija Oković

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca. Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track