MIŠA OGNJANOVIĆ JE JURIO UBICE: Ubijeni advokat u mladosti je bio inspektor policije!
Foto: Marina Lopičić

prvi posao

MIŠA OGNJANOVIĆ JE JURIO UBICE: Ubijeni advokat u mladosti je bio inspektor policije!

Društvo -

Dragoslav Miša Ognjanović (57) bio je čuveni advokat, ali je u javnosti mnogo manje poznato da je u mladosti bio policijski inspektor.

Branilac Luke Bojovića i Slobodana Miloševića, koji je ubijen u subotu ispred svoje zgrade na Novom Beogradu u Bloku 23, krajem devedesetih godina radio je u Trećem odeljenju beogradske polciije, specijalizovanom za istrage ubistava u prestonici Srbije.

foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Na tom poslu zadržao se, međutim, svega nekoliko godina, nakon čega je položio pravosudni ispit i počeo da se bavi advokaturom.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična dela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa “zemunaca” Luka Bojović, kao i pripadnici “škaljarskog klana”.

Advokat je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Njegov sin, prema svemu sudeći, nije bio meta napada - ranjen je u desnu šaku i zbrinut je u Urgentnom centru.

foto: Marina Lopičić

Nakon likvidacija počela je policijska akcija "Vihor".

- Po svemu sudeći ubica je pratio kretanje Ognjanovića i čekao ga da se vrati u stan kako bi ga ubio - kaže dobro obavešteni izvor.

Ubijeni se prošle godine oženio misicom Sanjom Papić koja je 23 godine mlađa od njega, i sa kojom je dobio ćerku. Pre toga je bio oženjen Plejbojevom zečicom Natalijom Mihić, sa kojom ima sina. U pucnjavi koja se dogodila u subotu u Ulici Antifašističke borbe ranjen je u desnu šaku Ognjanovićev sin Petar (26).

(Kurir.rs / Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track