DIREKTOR INSTITUTA DEDINJE ŠTRAJKOVAĆE GLAĐU DO SMRTI! Profesor Milovan Bojić protiv ćevabdžinice
Foto: Nebojša Mandić, Beta/Emil Vaš

BORBA

DIREKTOR INSTITUTA DEDINJE ŠTRAJKOVAĆE GLAĐU DO SMRTI! Profesor Milovan Bojić protiv ćevabdžinice

Društvo -

Na mestu gde je planirana izgradnja Instituta "Dedinje 2" stoji nelegalni objekat brze hrane

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje profesor dr Milovan Bojić najavio je da će stupiti u štrajk glađu ako se sa zemljišta na kojem je predviđena izgradnja Instituta "Dedinje 2" ne ukloni nelegalni objekat brze hrane, zbog kog se početak izgradnje ovog instituta odlaže.

On kaže da je s papirima sve bilo čisto kad je došao na čelo Instituta, 30. novembra prošle godine, ali je u međuvremenu uknjižen bistro na parceli na kojoj je imao privremenu dozvolu za rad.

Bojić ističe da ne stupa u štrajk glađu da bi pravio cirkus, već bolnicu, i da će to biti poslednja mera.

- Zaista ću to da uradim ukoliko ne budemo dobili građevinsku dozvolu. Vodim firmu u dubiozu, već 10 miliona plaćam dokumentaciju kojoj ističe rok, jer je prepreka jedna obična ćevabdžinica bespravno izgrađena, ili s privremenom dozvolom. Dok se zemljište ne privede nameni, ona je sama sebi s gabaritima koji su prešli privremenu dozvolu bespravna - rekao je juče dr Bojić.

foto: Marina Lopičić

On je pomoć potražio i u opštini Savski venac.

- Idem da vidim šta je nalaz njihove inspekcije. S tim nalazom inspekcije i sa mojim koferčetom punim dokumentacije idem u Sekretarijat za građevinske poslove i urbanizam da vidim ima li dozvole ili nema. Ako ima dozvole - ima, ako nema, štrajkujem glađu, i to na sredini puta iznad Instituta, sve do smrti! Imam dokumentaciju koja je overena kod notara, svaki dokument, jer naša birokratija često igra pingpong loptice, pa kaže fali im ovaj papir ili onaj, onda ja izvadim i kažem da kod mene ima sve - objašnjava profesor Bojić.

Činjenice o Institutu "Dedinje"

- ukupni kapacitet Instituta iznosi 200 postelja - od toga je 36 postelja intenzivne nege - Institut zapošljava 593 radnika - od 130 lekara, u nastavnim i saradničkim zvanjima je 27 zaposlenih, a akademska zvanja ima još 36 lekara - godišnje se uradi oko 2.000 kardiohirurških operacija, 1.750 operacija iz domena vaskularne hirurgije, oko 4.000 dijagnostičkih invazivnih kardiovaskularnih procedura, 2.000 dilatacija i više od 700 najsloženijih elektrofizioloških procedura - Institut je nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu za predmete hirurgije, interne medicine i radiologije

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track