Najnovije vesti

Pokret iz Šapca "Inicijativa selo-grad" traži ostavku ministra Nedimovića: Otkupna cena svinja pala za 20 dinara
Foto: Marina Lopičić

Pokret iz Šapca "Inicijativa selo-grad" traži ostavku ministra Nedimovića: Otkupna cena svinja pala za 20 dinara

Društvo

ŠABAC - Pokret iz Šapca "Inicijativa selo-grad" traži ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića, jer su, kako kažu, nezadovoljni nepovoljnom otkupnom cenom svinja i načinom dodele subvencija i podsticaja.

Dragan Stanković, odbornik "Inicijative selo-grad" u Skupštini grada Šapca kaže da je "otkupna cena svinja trenutno od 140 do 145 dinara".

"Ministar je pre nekoliko sedmica, gostujući na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, izjavio da cena ide na 185 dinara, a u tom momentu bila je 160. Međutim, cena je pala za 20 dinara. Smatramo da su ovakve izjave neozbiljne.  Nerazumna politika Ministarstva poljoprivrede omogućila je velikim proizvođačima da dobiju ogromne sume novca kojima su postali još jači, dok srednji i sitni proizvođači nemaju ništa i grcaju u dugovima. Takođe, otvorena su vrata raznim malverzacijama i kriminalnim radnjama u proceduri povraćaja sredstava. Izgradnja i funkcionisanje megalomanskih objekata finansira se narodnim parama i ministar poljoprivrede mora biti odgovoran zbog toga", naveo je Stanković i javno zatražio ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.

 

U Inicijativi selo-grad smatraju da ministrovanje Branislava Nedimovića "proizvodi nesagledive štetne posledice u poljorivredi i direktno ugrožava egzistenciju srpskog seljaka, i da je zbog toga neophodno i u interesu opstanka srpskog sela, da Branislav Nedimović napusti mesto ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije".

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...