PRIZNANJE NOVINARKI KURIRA: Slavica Tomčić dobila nagradu za toleranciju
Foto: Sonja Spasić

Bravo

PRIZNANJE NOVINARKI KURIRA: Slavica Tomčić dobila nagradu za toleranciju

Društvo -

Novinarka Kurira Slavica Tomčić dobitnica je Godišnje novinarske nagrade za toleranciju, koju povodom Međunarodnog dana tolerancije dodeljuju poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS u Srbiji.

Nagrade su dodeljene autorima najboljih tekstova i priloga na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije. Novinarki Kurira vredno priznanje pripalo je za tekst "Najstarije sugrađane ukućani zlostavljaju zbog para: Otimaju penziju roditeljima". - Mnogo sam srećna zbog ove nagrade, posebno zato što sam nagradu dobila za tekst koji se bavi problemom finansijskog nasilja nad starijim osobama. Nagrađenim tekstom želela sam da skrenem pažnju na ovaj izražen problem u našem društvu jer smatram da naše bake, deke i roditelji, koji su toliko toga žrtvovali za svoju decu, imaju pravo na njihovu ljubav i poštovanje. Volela bih da se svi oni koji smatraju da starim osobama ne treba novac, sete da će i oni jednog dana ostariti - izjavila je Slavica Tomčić.

Osim nje, nagrađeni su i Suzana Duka (RTS), Miodrag Sovilj (N1), Višnja Višnjić (RTS) za radijski TV prilog, Radmila Relić (RTV Mag), Gorica Nikolin (Radio 021), Marija Marić (Radio RTV) za TV reportažu, te Vladimira Dorčova Valtneova (Storyteller) i Marijana Čanak (Portal o invalidnosti).

Kurir.rs

Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track