Najnovije vesti

PREMIJERKA RAZGOVARALA SA FRANCUSKIM AMBASADOROM: Dogovarali se oko posete Makrona Srbiji
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

diplomatski odnosi

PREMIJERKA RAZGOVARALA SA FRANCUSKIM AMBASADOROM: Dogovarali se oko posete Makrona Srbiji

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, a ambasador je preneo da se radi na pripremi više sporazuma koji bi trebalo da budu potpisani tokom posete.

Mondoloni je još jednom uputio žaljenje zbog propusta na ceremoniji u Parizu, naglasivši da Francuska ne zaboravlja odlučujuću ulogu koju je Srbija imala u Prvom svetskom ratu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brnabić je naglasila da je važno da dve zemlje rade na unapređenju sveukupnih odnosa, posebno imajući u vidu ulogu i žrtve naše zemlje u Prvom svetskom ratu, kao i prijateljske odnose Srbije i Francuske kroz istoriju.

Brnabić je istakla da će predstojeća poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji početkom decembra biti podsticaj intenzivnijoj saradnji dve zemlje kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i biti važan signal francuskim kompanijama da ulažu u Srbiju.

foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Mondoloni je obavestio Brnabić da se radi na pripremi više sporazuma u nekoliko važnih oblasti, za koje se očekuje da budu potpisani tokom posete predsednika Makrona Beogradu i istakao da postoji veliko interesovanje francuskih firmi za ulaganja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...