SKANDAL ZA SKANDALOM U ARANĐELOVCU: Direktor uzeo 700 evra da zaposli profesorku?!
Foto: Dragomir Ilić

Afera

SKANDAL ZA SKANDALOM U ARANĐELOVCU: Direktor uzeo 700 evra da zaposli profesorku?!

Društvo -

Raskrinkavanje Zaposleni u Muzičkoj školi "Petar Ilić" optužuju Ivana Cvetkovića da je uzeo mito kako bi dao posao violinistkinji Tijani Paunović i o tome su dali iskaz u policiji

Policija u Aranđelovcu saslušala je troje bivših i sadašnjih radnika Muzičke škole "Petar Ilić" nakon što su za Kurir izneli teške optužbe na račun direktora Ivana Cvetkovića, počev od prisluškivanja zaposlenih, preko davanja plate profesorima koji se nikada nisu pojavili na poslu.

A svemu tome treba dodati i njihove tvrdnje da je primio mito od 700 evra kako bi zaposlio violinistkinju Tijanu Paunović, a sve to potkrepljeno je potpisanom izjavom njenog oca! Pomenuti radnici su policiji predali dokaze koji bi trebalo da podrže njihove optužbe za direktorove malverzacije. - Kako nam je rečeno, policija će podneti grupnu krivičnu prijavu tužilaštvu na odlučivanje kada svi donesemo svoje dokaze. Ja sam predao zapisnike o davanju privatnih časova dvojici učenika škole sa naznakom "naplaćeno" koje je Cvetković potpisao, ali i svojeručno potpisanu izjavu oca profesorke T. P. da je direktoru Cvetkoviću dao 700 evra da bi mu zaposlio ćerku - kaže za Kurir profesor Darko Pavlović, jedan od saslušanih bivših radnika škole.

foto: Dragomir Ilić

Kaže da su, pored primera mobinga, policiji preneli svoja saznanja o čudnim dešavanjima u vreme nestanka dnevnika koji dokazuju da se profesor Miodrag Đorđević vodio da radi u školi i da je primao honorar, a zaposleni su u izjavi za Kurir tvrdili da Đorđevića nikad nisu videli. Prostorija je obijena, a nestali su upravo dnevnici sa evidencijom o broju časova. Jedini dokaz da su postojali jesu fotografije koje su dostavljene policiji.

foto: Dragomir Ilić

Kako saznajemo, svojevremeno je u prvostepenoj presudi direktor Cvetković osuđen zbog primanja, ali je kasnije oslobođen zbog zastarelosti postupka. U izjavi Tijanin otac Voja Paunović navodi da se posle raspisivanja konkursa za radno mesto profesora violine video s direktorom Cvetkovićem u restoranu "Aleksandar" u Aranđelovcu: - Prilikom tog susreta Cvetković mi je tražio da uplatim na ime zaposlenja moje ćerke 700 evra, a rekao mi je da taj novac "dajem njemu za ove iz Upravnog odbora". U restoranu sam mu predao 500 evra, a sutradan sam mu predao još 200 u kancelariji direktora.

Istraga je u toku.

Direktor ćuti

Cvetković ne odgovara na pitanja

Direktor Ivan Cvetković nije odgovarao na pitanja Kurira o optužbama sadašnjih i bivših radnika muzičke škole. Pitanja smo dostavili i profesoru Miodragu Đorđeviću, za koga zaposleni tvrde da je "nepostojeći profesor i da mu je fiktivno isplaćivan honorar". Ni on nije odgovorio.

NN: Ogorčena Profesorka Tijana Paunović svedoči

N: Preživela sam pakao zbog direktora

Moj otac jeste dao 700 evra, jer mu je direktor Ivan Cvetković tražio da počasti "školski odbor". Ja sam za to saznala kasnije. Preživela sam pakao - kaže Tijana Paunović, profesorka violine u Muzičkoj školi "Petar Ilić" i poznati estradni umetnik. Navodi da se posle godinu dana rada odjednom našla u lavirintu ucena, montiranih procesa, ucenjivanja roditelja da protiv nje pišu prijave, iako su, ističe, učenici kojima je predavala doneli sijaset međunarodnih nagrada. - Dobila sam otkaz pod izgovorom da sam zakasnila pet minuta na posao. Sud me je vratio pošto je utvrđeno da mi je otkaz dat nezakonito. Škola mi duguje 33 plate, tri godine sam u najtežem životnom periodu bila na ulici, bez novca, zdravstvenog osiguranja, urušenog ugleda. Operisala sam i benigni tumor jajnika u tom periodu. Direktora štiti neko moćan ko moju tužbu za nadoknadu materijalne i nematerijalne štete drži pet godina u fioci - ističe profesorka Paunović, koja se posle dugogodišnje borbe zakonski vratila na posao.

Kurir.rs/Dragomir Ilić

Foto: Dragomir Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track