VELIKA PROMENA NA ČELU MINISTARSTVA KULTURE: Maja  stiže u BRNABIĆKIN TIM! Vukosavljević otpisan! Ovo su njihove lične karte
Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

VELIKA PROMENA NA ČELU MINISTARSTVA KULTURE: Maja stiže u BRNABIĆKIN TIM! Vukosavljević otpisan! Ovo su njihove lične karte

Društvo -

Klasične rekonstrukcije Vlade verovatno neće ni biti, ali je gotovo izvesno da sadašnji šef resora kulture i informisanja Vladan Vukosavljević odlazi iz tima premijerke Brnabić

Maja Gojković pripremila je teren za svoj premeštaj iz fotelje predsednice Skupštine Srbije u fotelju ministarke kulture i informisanja, saznaje Kurir! Aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević bukvalno broji poslednje nedelje na tom mestu jer se za njegovu smenu neće čekati rekonstrukcija Vlade, otkriva naš izvor iz Nemanjine.

foto: Zorana Jevtić

Hvali se po gradu

- Kako sada stvari stoje, klasične rekonstrukcije Vlade verovatno neće ni biti. Vukosavljević je već obavešten da će biti smenjen, a Maja Gojković se uveliko sprema da preuzme njegov resor. Pitanje je dana kada će to biti i obelodanjeno jer se Maja već poverila svojim prijateljima. Čak je dobila i nadimak "gospođa ministarka" - priča naš sagovornik blizak vladajućoj stranci.

foto: Marina Lopičić

Kako objašnjava, Vukosavljević je već odavno viđen za smenu, a ono što poslednjih dana javno demonstrira predsednica parlamenta siguran je znak da je u SNS uspela da obezbedi prolaz u Nemanjinu 11.

- Primetili smo svi koliko se ona razgoropadila, pa sve češće kritikuje ministre. Da nije dobila ministarsko mesto, teško da bismo od nje čuli rečenicu da "neki ministri mogu da se odmore". Vukosavljević nema stranku iza sebe i razumljivo je da je u ovakvim okolnostima on taj koji je na vetrometini - kaže naš izvor.

Tihe zamene

Profesor FPN Zoran Stojiljković ocenjuje za Kurir da Gojkovićeva zaista u poslednje vreme šalje jasne signale da bi rado uskočila u ministarsku fotelju.

foto: Fonet

- Njeno istrčavanje da deli lekcije pojedinim ministrima i najavljivanje promena u Vladi očito su posledica njene jake pozicije u stranci. Moguće je da je Vlada odustala od klasične rekonstrukcije i da će se ići na tihe zamene. Prvi kandidat za smenu svakako je Vukosavljević, koji je zaigrao na temu rijalitija i neće biti iznenađenje ukoliko se igra ovako završi.

Ni da zucnu

ZATIŠJE PRED NOVU BURU

Ni Gojković ni Vukosavljević juče nisu želeli da komentarišu naša saznanja, ali su u ranijim izjavama nagoveštavali da je ovakav scenario moguć. Ona je izjavila da nije bogomdana da večito bude predsednik Skupštine, a Vukosavljević je govorio da je uveren da kampanja protiv njega ima za cilj da se neki naprednjaci domognu ministarske pozicije.

ČINJENICE ZAŠTO LETI VUKOSAVLJEVIĆ

- Plejboj zečica zadužena za odnose s javnošću Narodnog pozorišta

- afera oko smene Dejana Savića s mesta upravnika nacionalnog teatra

- soliranje u Vladi i zagovaranje zabrane rijaliti programa

I. K./ Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track