Najnovije vesti

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Verujem da će se rešiti problem na Geografskom fakultetu
Foto: Beta/Milan Obradović

niko se još nije obratio ministarstvu

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Verujem da će se rešiti problem na Geografskom fakultetu

Društvo

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da veruje da će se situacija sa žalbama studenata Geografskog fakulteta na kriterijume profesorke Mile Pavlović rešiti, te da Ministarstvo može da reaguje tek kada mu se obrate predstavnici tog fakulteta ili studenti.

 

Za sada se tim povodom niko nije obratio Ministarstvu', rekao je Šarčević novinarima u hotelu Metropol gde je prisustvovao skupu povodom 10 godina projekta ''Evropska mreža preduzetništva''.

 

"Postoji sumnja na samom fakultetu da sve to nije rešeno. Postoji dekan, rektor, te instance smo potrošili, ali postoji i prosvetna inspekcija i kad dobijemo od njih predstavku mozemo zvanično da reagujemo", rekao je Šarčević.

 

Ministar je naveo da je primetno da poslednjih godina padaju kriterijumi na fakultetima i školama, ali da postoji neka kritična tačka koja, kako kaže, ne može da se pređe.

 

"Lično znam da je to kompleksan predmet na četvrtoj godini i morate sve što ste učinili kroz druge oblasti da sublimirate i znate. Postoji instrument da kada neko od studenata misli da je kinjen i nije dobio zadovoljavajuću ocenu da se žali, i ta institucija na Geografskom fakultetu postoji", rekao je Šarčević.

 

Ministar je dodao da je u razgovoru sa dekanom Geografskom fakulteta i profesorkom Pavlović zatražio da se "ta prica drži u jednom normalnom okviru".

 

Šarčević je rekao da je ''istina negde na sredini'' i da je profesorka Mila nekad "neopravdano", stroga, a da je druga stvar, kaže, padanje kritetrijuma.

 

On je naveo da je profesorka Pavlović autor mnogih udžbenika i knjiga i da je na fakultetu veoma uvažavana, te je izrazio uverenje da će se ceo slučaj rešiti.

Poslednjih nedelja mediji su pisali da generacije studenata Geografskog fakulteta ne mogu da diplomiraju jer zbog, navodno, visokih kriterijuma profesorke Pavlović godinama nisu položili ispite Geografija Srbije i Geografske regije Srbije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...