NA PUT SAMO SA ZIMSKOM OPREMOM: Nikud bez lanaca! Pažnja, ima raskvašenog snega
Foto: AP/Ilustracija

AMSS

NA PUT SAMO SA ZIMSKOM OPREMOM: Nikud bez lanaca! Pažnja, ima raskvašenog snega

Društvo -

BEOGRAD - Vozače i danas očekuju zimski uslovi vožnje, ali i prestanak padavina. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima u višim predelima treba računati na sneg, saopštio je jutros Auto-moto svez Srbije (AMS S).

AMSS upozorava vozače da i pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili poledicu, tako da na put kreću isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su česta proklizavanja i preprečavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na graničnim prelazima u zemlji na putničkim terminalima trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Uprava Granične policije saopštila je da teretna vozila na prelazima prema Hrvatskoj, Batrovci i Šid, čeka oko 300, odnosno 180 minuta, a na prelazima prema Mađarskoj, Horgoš i Kelebija, po 180 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track