NAPUSTILA ZLOGLASNI KULT NEKSIJUM! Jelisaveta Karađorđević: Izvukla sam unuku iz kandži sektaša!
Foto: EPA

Uspela Srpska princeza

NAPUSTILA ZLOGLASNI KULT NEKSIJUM! Jelisaveta Karađorđević: Izvukla sam unuku iz kandži sektaša!

Društvo -

Kraj drame Nakon mukotrpne borbe, Jelisaveta i njena ćerka Katarina Oksenberg uspele su da srpsku princezu Indiju spasu od opasne sekte čiji je član bila

Uspela sam da izvučem unuku Indiju iz opasne sekte!

Ovo je ekskluzivno za Kurir otkrila princeza Jelisaveta Karađorđević, koja se zajedno sa svojom ćerkom Katarinom Oksenberg konačno izborila da unuku Indiju Oksenberg vrati na pravi put i odvuče iz opasnog kulta Neksijum (NXIVM), čiji je član bila skoro sedam godina. Zbog lošeg načina života u tom "tajnom sestrinstvu" Indiji je počela da opada kosa, drastično je smršala, nije imala menstruaciju godinu dana. Porodica nikako nije mogla da je urazumi, a Indija nije želela da razgovara sa majkom jako dugo.

foto: Profimedia

- Nije nam bilo lako... Indija je sada sasvim dobro i počinje novi život. Zdrava je, srećna i svesna svega što se desilo. Bila sam pre tri nedelje sa njom i ćerkom Katarinom u Los Anđelesu. Presrećna sam što smo se izborile da Indiju vratimo na pravi put, bio je to veliki teret i za mene i moju ćerku - rekla je Jelisaveta Karađorđević za Kurir.

foto: Printscreen

Prava drama odvijala se u porodici Karađorđević nakon saznanja da je Indija upala u kandže zloglasnog kulta, čije su vođe Kit Ranijer i glumica Alison Mek uhapšeni u martu prošle godine. Oni su optuženi za trgovinu ljudima i podvođenje žena, koje su terali na seks, a potom im tela žigosali svojim inicijalima.

foto: Printscreen YT

Indijina majka Katarina Oksenberg, koja je ćerka princeze Jelisavete i Hauarda Oksenberga, a unuka princa Pavla Karađorđevića, uoči Ranijerovog hapšenja svoja jeziva saznanja o njegovoj organizaciji podelila je i s tužiocima u Njujorku. Američki mediji prenosili su tada da postoji opasnost da srpska princeza Indija bude optužena i tretirana kao saučesnik, navodili su da je bila lični rob vođe Kitu Ranijeru, kao i da je regrutovala nove članove.

foto: Privatna Arhiva

Frenk Parlato, novinar i bivši publicista Neksijuma, koji je blizak Katarini, u razgovoru za Kurir kaže da je zahvaljujući snažnim naporima i ljubavi svoje majke i bake Indija napustila opasan kult Neksijum. - Katarina i Indija su se pomirile i bliže su nego ikada, preživele su strašno tešku godinu. Indijina baka Jelisaveta odigrala je veliku ulogu, bila je podrška i uspela je da pomiri majku i ćerku. Uprkos traumi, one izgledaju sjajno - kaže Parlato.

foto: Profimedia

On dodaje da protiv Indije nema optužbi, kao i da je ona samo žrtva. - Vlada još uvek nije objavila listu svedoka, ali se očekuje da Indija svedoči protiv Kita Ranijera i Alison Mek. Suđenje je zakazano za 19. mart, ali će verovatno biti odloženo za septembar s obzirom na to da se spremaju nove optužbe protiv Ranijera - navodi naš sagovornik.

Brojke 27 godina ima srpska princeza 20 godina postoji Neksijum 7 godina je Indija bila članica ovog kulta 16 hiljada članova prošlo je kroz ovu organizaciju

Ostale bez doma Požar im uništio kuću

foto: Instagram, Printscreen

Katarina i Indija Oksenberg ostale su bez porodičnog doma nakon što im je kuća izgorela u stravičnom požaru koji je zahvatio Kaliforniju. Njih dve trenutno žive u Los Anđelesu, gde će boraviti dok se kuća u Kaliforniji renovira. Kako nam je rekao Frenk Parlato, Indija sada ima dečka. - Ona je srećna, što znači da je potpuno izvan kulta. Indija je prelepa, inteligentna i ljubazna mlada dama, pred kojom je divna budućnost. Ona je vrhunski kuvar i može ostaviti veliki pečat u kulinarskom svetu - rekao je Frenk.

foto: Youtube/Printscreen

O ozloglašenoj sekti Neksijum - Predstavljaju se kao program za samounapređenje - Zainteresovanima se obraćao lider kulta Kit Ranijer, koga polaznici moraju da zovu Vangard - Polaznicima traže da iznesu kompromitujuće činjenice o sebi ili porodici, kojima ih ucenjuju ako su neposlušni - Organizacija se naziva i DOS ("dominantan nad robom", prim. prev.) - Više članova je navodno izvršilo samoubistvo pod uticajem kulta - Prema svedočenjima, Kit je seksualno zlostavljao svaku članicu - Tokom inicijacije žene su u predelu genitalija žigosane inicijalima vođe - Članice nisu smele da jedu više od 500-800 kalorija dnevno - Članovi sekte podvrgavaju se psihičkom i fizičkom nasilju

Borila se da vrati dete Piše knjigu o strašnoj grupi

Indijina majka Katarina Oksenberg, američka glumica srpskog porekla, bivša zvezda "Dinastije", priznala je da je ona predložila Indiji 2011. godine da se prijavi na časove u grupu Neksijum, koja navodno pomaže ljudima da se osećaju bolje i koja radi na samopouzdanju mladih. Kako je rekla, odmah je na početku primetila da je grupa čudna i jeziva. Nažalost, nakon nekog vremena Indija se priključila surovoj sekti, a od tada se Oksenbergova borila na sve načine da povrati svoje dete. Inače, Katarina piše knjigu o ovoj strašnoj sekti i mukama kroz koje je prošla njena porodica.

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: EPA, Profimedia, Printscreen, Printscreen YT, Privatna arhiva, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track