Paroh Bošković tvrdi da nije uzeo 800.000 evra

Opovrgao anonimne optužbe

Paroh Bošković tvrdi da nije uzeo 800.000 evra

Društvo -
Paroh odbacio tvrdnju iz anonimnog pisma da je prilikom izgradnje centra u sklopu Crkve Svetog Ćirila i Metodija u Ljubljani stavio novac u džep

LJUBLJANA - Ljubljanski paroh Srpske pravoslavne crkve Peran Bošković opovrgao je anonimne optužbe da je prisvojio 800.000 evra prilikom izgradnje Kulturno-pastoralnog centra u Ljubljani.

Na konferenciji za novinare paroh je odbacio tvrdnju iz anonimnog pisma da je prilikom izgradnje centra u sklopu Crkve Svetog Ćirila i Metodija u Ljubljani stavio novac u džep.

Pismo je potpisala "Zajednica pravoslavnih vernika u Ljubljani" koja zvanično ne postoji i uputila ga na adrese vernika i državnih organa. "Kada neko izrekne tako teške i ružne optužbe, sigurno je da želi da nekoga raščoveči, da mu oduzme sve moralno, i uništi mu sve što je uradio", izjavio je paroh.

Dodao je da, "ako se neko sakrije iza anonimne grupe, to samo po sebi govori o cilju tih ljudi".Policijska uprava Ljubljana vodi protiv paroha pretkrivični postupak na osnovu prijave pronevere koju je primilo Okružno državno tužilaštvo.

Zbog manjka od 150.000 evra centar nije završen. Za izgradnju je crkva uzela milion evra kredita, Vlada Slovenije je poklonila pola miliona evra, a novac su dala i preduzeća Gorenje, Istrabenc i Krka.

Od pojedinaca su naveća sredstva dali košarkaš Rašo Nestorović i preduzetnik Momo Jorgančević. Cena izgradnje nije saopštena novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track