Najnovije vesti

NOVI PROBLEM ZA VOZAČE: Odsad ćete morati da uzimate SLOBODAN DAN da biste REGISTROVALI KOLA!
Foto: Zorana Jevtić

Ludilo

NOVI PROBLEM ZA VOZAČE: Odsad ćete morati da uzimate SLOBODAN DAN da biste REGISTROVALI KOLA!

Društvo

Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mesec dana prestati da rade osiguranje vozila

Vlasnici vozila u Srbiji uskoro će morati da uzmu slobodan dan na poslu da bi obavili registraciju automobila za koju im je dosad trebalo svega četrdesetak minuta.

Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mesec dana prestati da rade osiguranje vozila jer zbog niskih provizija od pet odsto od premije osiguranja posluju s gubicima. Kada se to desi, vozači će sami morati da šetaju od tehničkih pregleda do osiguravajućih društava po polisu osiguranja, da čekaju u redovima u poštama i bankama da bi uplatili uplatnice za osiguranje, pa da opet idu nazad na tehnički pregled po registarsku markicu.

foto: Vladimir Šporčić

- Kada se plati porez od tih pet odsto, ostane nam 350 dinara zarade po polisi osiguranja. Za urađenih 10 polisa dnevno zarada je 3.500 dinara, a rade u proseku po tri radnika u jednom tehničkom pregledu. Gde su plate, zakup lokala, troškovi struje i interneta? Kad prestanemo da radimo osiguranje, u 1.470 tehničkih pregleda u Srbiji bez posla će ostati 4.410 radnika - kaže Zoran Peševski, predsednik UO Udruženja osnivača tehničkih pregleda i agencija za registraciju Srbije (Utas).

On dodaje da će agencije i tehnički pregledi prestati da izdaju polise u narednih mesec dana.

- Ljudi će morati da idu sami kod osiguravajućih društava da uzmu uplatnicu, zatim da idu u banku ili poštu da uplate polisu, a onda opet kod njih po polisu, pa na tehnički pregled. Moraće da šetaju ceo dan, a mi sada sve završavamo za 40 minuta - ističe Peševski.

(Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...