VANREDNO U PRIŠTINI! Haradinaj sazvao sastanak, takse za srpsku robu prave razdor u vladajućoj koaliciji?!
Foto: Fejsbuk Printskrin I Printscreen QKu

neslaganje u koaliciji

VANREDNO U PRIŠTINI! Haradinaj sazvao sastanak, takse za srpsku robu prave razdor u vladajućoj koaliciji?!

Politika -

U Prištini je u toku vanredni sastanak članova vladajuće koalicije PAN, sazvan zbog razlika u stavovima po pitanju ukidanja taksi na robu iz Srbije, javljaju prištinski mediji.

Kako navodi portal Telegrafi, sastanku u kosovskoj vladi prisustvovali su lider ABK i premijer Ramuš Haradinaj, predsednik parlamenta Kadri Veselji, potpredsednik vlade Enver Hodžaj.

Veselji i Hodžaj su viđeni kako ulaze u zgradu vlade, a prema nezvaničnim informacijama portala, na sastanku su i lider Socijal-demokratske inicijative Fatmir LJimaj i lider AKR Bedžet Pacoli.

Sastanak se održao nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li takse na robu iz Srbije treba ukinuti ili ne.

Posle sastanka nije bilo izjava za medije.

Mediji su ranije danas preneli i da je za 14 sati bio zakazan telefonski razgovor savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona i Haradinaja, koji je, prema očekivanjima, trebalo da ukori lidera ABK i lično mu prenese poruku predsednika Donalda Trampa.

SAD su posebno iziritirane Haradinajevim pismom kojim je od zemalja Kvinte, a posebno od SAD i Brisela, tražio da iniciraju i organizuju međunarodnu konferenciju o kosovskom pitanju u zamenu za ukidanje taksi, uz određene uslove.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track