RODITELJI LJUTI I TVRDE: Vređala učenike zbog 180 evra!
Foto: Printscreen

Afera "učiteljica iz pakla"

RODITELJI LJUTI I TVRDE: Vređala učenike zbog 180 evra!

Društvo -

Bruka Vesna Stevanović, koja je poručila deci koja nisu s njom na rekreativnoj "da crknu", besna je što zbog njih nije dobila još 21.600 dinara, tvrde sagovornici Kurira

Vesna Stevanović, učiteljica OŠ "Karađorđe" u Topoli, koja je đacima koji nisu pošli na rekreativnu nastavu s njom poručila da "crknu mamine maze", uradila je to iz besa, kako tvrde pojedini roditelji, jer nije zaradila koliko je namerila - 45.600 dinara, već samo 24.000!

foto: Printscreen

Ona je na Fejsbuku objavila fotografiju sa učenicima s kojima boravi u Vrnjačkoj Banji uz groznu poruku onima koji nisu otputovali s njima. Nakon nekoliko osuđujućih komentara i poziva direktora škole Ivice Milivojevića obrisala je to što je napisala. Roditelji koji su se obratili našoj redakciji, a koji su, znajući Stevanovićevu, insistirali da ostanu anonimni, ogorčeni su i sigurni da je sve to učinila zbog novca. - Učiteljica je besna zato što nisu otišla sva deca iz razreda, jer ona dobija određen iznos po svakom detetu. Deca nisu zaslužila da ih neko vređa i šalje tako morbidne poruke zbog para. To što se sada ona pravda kako se "bahato našalila i kako nije mislila tako" i kako je htela da im pokaže koliko im nedostaju su gluposti. Treba da je bude sramota! - priča jedan od roditelja za Kurir.

Kako su nam rekli, to odeljenje pohađa 19 učenika, a na rekreativnu nastavu u Vrnjačku Banju sa učiteljicom je pošlo deset učenika, dok devetoro nije.

foto: Printscreen

Direktor škole Ivica Milivojević rekao je za Kurir da đaci na pomenutoj rekreativnoj nastavi borave osam dana, a da učiteljica dobija 300 dinara dnevno po svakom učeniku. S obzirom na to da devetoro đaka nije otišlo s njom, izgubila je dodatnu zaradu od 21.600 dinara, to jest 180 evra. - Što više dece ide, njoj je veća zarada. Treba napomenuti i da su prošle godine sva deca iz razreda išla na rekreativnu nastavu. Nemaju svi roditelji novca da omoguće svojoj deci odlazak na rekreativnu i ona bi to trebalo da zna. "Mamine maze" možda nisu imale novca za to, trebalo je da razmišlja pre nego što je bilo šta napisala - ogorčeno govori jedan od roditelja.

Brojke / Činjenice 19 učenika pohađa njen razred 9 mališana nije krenulo na rekreativnu 300 dinara dnevno zarađuje učiteljica po učeniku 8 dana traje rekreativna nastava 24 hiljade je zaradila Stevanovićeva 180 evra nije uspela da zaradi dodatno

Posle pisanja Kurira Učiteljica će biti suspendovana

foto: Printscreen

Direktor škole Ivica Milivojević kaže za Kurir da će učiteljica Vesna Stevanović biti suspendovana do okončanja disciplinskog postupka. - Ja već prikupljam sve podatke i informacije, sa učiteljicom ću obaviti razgovor u ponedeljak ujutru - kaže Milivojević.

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track