FILMSKA PLJAČKA! SPORNI ŠUŠLJIKOVI UGOVORI ZA PREVOZ: Za putovanje u Bugarsku potrošio 30.000 evra, a film tamo nije ni sniman!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

novi detalji velike afere

FILMSKA PLJAČKA! SPORNI ŠUŠLJIKOVI UGOVORI ZA PREVOZ: Za putovanje u Bugarsku potrošio 30.000 evra, a film tamo nije ni sniman!

Društvo -

Producent "Korena" Goran Šušljik, protiv koga je reditelj Miloš Avramović podneo krivičnu prijavu, moraće da dokaže i kako je potrošio oko tri i po miliona dinara za izviđanje lokacija za potrebe snimanja filma "Južni vetar", saznaje Kurir.

U tužbi, u koju smo imali uvid, sporno je nekoliko faktura firme za dve firme.

- Šušljik je navodno putovao u Bugarsku i Makedoniju kako bi pogledao lokacije za snimanje filma. "Južni vetar" okupio je bugarske zvezde iz komšiluka Hrista Šopova i Ivajla Zaharijeva, ali oni su svoje scene snimili u Srbiji. Izviđanje lokacija košta najviše do 500 evra, a u papirima stoji da je za te namene potrošeno skoro tri i po miliona. Za 30.000 evra mogao je da pokrije kompletne troškove dva snimajuća dana - kaže izvor Kurira blizak produkciji.

foto: Aleksandar Letić

Avramovićevoj tužbi za "filmsku pljačku" protiv Šušljika pridružio se i Filmski centar Srbije, koji se početkom marta ove godine obratio Državnom pravobranilaštvu. Odluka o tome doneta je na sednici Upravnog odbora FCS 26. februara 2018, jer novac koji je centar isplatio Šušljikovoj producentskoj kući "Aj tu aj" za sufinansiranje filma "Južni vetar" nije bio opravdan dostavljenom dokumentacijom. Iznos od 9.625.000 dinara Šušljik nije opravdao centru ni do marta ove godine, a za dokumentaciju koju je priložio ustanovljeno je da je falsifikovana (falsifikovane fakture i lažni ugovori) i da se odnosi na njegov drugi projekat, TV seriju "Čizmaši", koja je snimana tri godine kasnije.

foto: Damir Dervišagić

Avramović spor s bivšim partnerom vodi već godinu dana.

- Film nikada nije sniman u Bugarskoj i Makedoniji, niti smo izviđali lokacije. Ko je izviđao i zašto, nije nam poznato. Osnovano sumnjamo da je taj novac potrošen nenamenski i da je taj iznos nenormalan za takvu vrstu akcije - rekao je Miloš Avramović za Kurir.

Kurir/ Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja