NAGRADA DR BUMBAŠIREVIĆU: Nemerljiv doprinos razvoju hirurgije!
Profesor Bumbaširević i direktor KCS Milika Ašanin među nagrađenima, Foto: Sonja Spasić

Povelja "kapetan miša anastasijević"

NAGRADA DR BUMBAŠIREVIĆU: Nemerljiv doprinos razvoju hirurgije!

Društvo -

Akademik profesor dr Marko Bumbaširević, jedan od najboljih mikrohirurga na svetu, laureat je prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za primenu savremenih specijalnih metoda hirurgije.

- Ovo priznanje za mene ima veliku vrednost, a posebno jer nosi ime kapetana Miše, koji je bio veliki dobrotvor i najveći promoter Srbije u svetu, a koji je posebno podržavao nauku i kulturu. Želim svima u Srbiji pre svega puno zdravlja, ali i da budu u prilici da pomažu kao što je to kapetan Miša radio. Ovde je cela moja porodica jer smatram da je upravo porodica najvažnija stvar, pored uspeha koji postižemo u životu - rekao je profesor Bumbaširević za Kurir u Rektoratu Beogradskog univerziteta, kome je na svečanosti slavu ukrala osmomesečna unuka Sara, koja je oduševila sve prisutne.

foto: sonja sapsić

Profesor Bumbaširević slovi za jednog od osnivača mikrohirurgije u našoj zemlji, o njegovim poduhvatima se uči na svetskim univerzitetima, predsednik je Evropske asocijacije mikrohirurga, a u žižu javnosti ponovo je dospeo nedavno, kada je predvodio lekarski tim koji je uspeo da spase otkinutu ruku novinarki Dei Đurđević nakon jezive saobraćajne nesreće. Profesor je ortopedske hirurgije i traumatologije i šef Katedre za rekonstruktivnu hirurgiju i mikrohirurgiju KCS.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" našli su se i direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin, ali i drugi istaknuti pojedinci, preduzetnici, kompanije, brendovi i stvaraoci iz raznih oblasti života i stvaralaštva.

Ovo važno društveno priznanje dodeljuje se ove godine po 19. put u okviru projekta "Put ka vrhu", za unapređenje poslovnog ambijenta i afirmaciju Srbije u svetu. Dodela se realizuje uz logističku podršku Privredne komore Srbije, a u organizaciji Medija invente, Privredne komore Vojvodine, Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu.

(Kurir.rs/J. Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track