OPLJAČKANA SRPSKA CRKVA U PULI! Meštani u šoku: Došli smo da se pričestimo, postili smo 30 dana, a TERALI NAS KAO STOKU!
Foto: Youtube printscreen

tuga!

OPLJAČKANA SRPSKA CRKVA U PULI! Meštani u šoku: Došli smo da se pričestimo, postili smo 30 dana, a TERALI NAS KAO STOKU!

Društvo -

Vernici SPC iz Pule bili su šokirani kada su u nedelju došli na jutarnju liturgiju u Crkvu Svetog Nikole, koja nije održana jer je prethodne noći crkva opljačkana!

To je za Kurir potvrdio i sveštenik ove crkve, koji nije hteo da komentariše ovaj incident navodeći da je to "klasično razbojništvo koje nema veze sa verom i politikom".

Meštani su ipak potreseni ovim događajem:

- Liturgije nije bilo, 30 dana smo postili, išli da se pričestimo, da nas Bog pogleda... Terali su nas, nisu nam dali ni da priđemo - svedoči meštanin koji je došao da se pričesti sa bolesnim sinom koji se sa 10 godina života bori sa tumorom.

foto: Youtube printscreen

Kažu da je crkva ispreturana, nezvanično su nestali krst i putir, posuda za pričest, a vernicima nije bilo omogućeno ni da priđu crkvi.

- Nemamo ovde nikakva prava. Ni reči u ovdašnjim medijima da je crkva bila na meti vandala. Sramota - kaže Srbin iz Pule koji se javio redakciji Kurira.

- Terali su nas kao stoku od crkve - kaže uznemireno.

Ova crkva sagrađena je inače u 6. veku. U Puli živi preko 3.000 Srba i oni su sa 5 odsto najveća nacionalna manjina u ovom gradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track