ŠTRAJK U KATASTRU: Zorana Mihajlović najavljuje smene, RGZ podseća na rezultate
Foto: Marina Lopičić

ŠTRAJK U KATASTRU: Zorana Mihajlović najavljuje smene, RGZ podseća na rezultate

Društvo -

U danu kad je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila moguću smenu rukovodstva u Katastru zbog štrajka koji više od mesec dana nisu uspeli da reše, a zbog čega trpe građani, Republički geodetski zavod (RGZ) podseća da je digitalizacija katastra uštedela građanima pet godina čekanja u redu.

U saopštenju dostavljenom medijima, rukovodstvo RGZ-a navodi da se uspešno nose sa digitalizacijom, kao i da je ta institucija "u potpunosti uz Vladu Srbije" i spremna da bude "lider u sprovođenju novih planova i ideja", kao i do sad.

Takođe, navode i da građani koriste usluge RGZ-a na mobilnom telefonu - proveravaju status svog predmeta u katastru, zakazuju sastanake sa načelnikom službe ili predaju dokumentacije, proveravaju svoje parcele i objekte preko satelitskog snimka na "Geosrbija".

Osim toga, za godinu dana rada digitalne geoprostorne platforme "Geosrbija", koja je, navode, jedinstvena u Evropi, RGZ je i besplatno lansirao više od 220 setova podataka.

Građani im, kažu, upućuju i primedbe na aplikaciji „ePrimedbe na rad katastra" koja je, podsećaju, lansirana pre dve godine i preko koje su građani do sada dobili 14.000 odgovora na različite upite.

Odgovore su građani, navode, dobijali u roku od tri dana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track