MINISTAR MALI: U nedelju finalni dogovor o dužnicima u švajcarcima! Imamo i suficit u budžetu
Foto: Shutterstock

važno!

MINISTAR MALI: U nedelju finalni dogovor o dužnicima u švajcarcima! Imamo i suficit u budžetu

Društvo -

Cilj je da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o zaduženim građanima u švajcarskim francima, kada će biti dogovorena finalna verzija narcta leks specijalisa.

foto: Marina Lopičić

"Nastavljamo razgogovre sa ciljem da u nedelju te razgovore završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje", rekao je Mali novinarima.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku.

Budžetski suficit u prvom kvartalu 15,8 milijardi dinara

U prvom kvartalu ove godine ostvaren je suficit u budžetu države od 15,8 milijardi dinara, što je za oko 300 miliona evra više od plana, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

"To je za 34,9 milijardi dinara bolje od budžetskog plana ili za skoro 300 miliona evra smo bolji nego što smo planirali i to samo u prvom kvartalu ove godine", rekao je Mali na međunarodnoj konferenciji koju povodom "Dana konkurencije 2019" organizuje Komisija za zaštitu konkurencije.

On je naglasio da je konkurencija veoma važna za srpsku ekonomiju i podsetio da Srbija trenutno ima kreditni rejting BB sa pozitivnim izgledima kod agencije i plan je da dobijem u naredne dve godine investicioni kreditnih rejting.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track