ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU: Besplatno snimanje mamografom za sve zaposlene žene u MUP
Foto: MUP Srbije

Preventiva

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU: Besplatno snimanje mamografom za sve zaposlene žene u MUP

Društvo -

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević, pozvala je danas sve žene zaposlene u policiji da obave besplatan preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke, u mobilnom mamografu koji se nalazi u centru Uprave za vanredne situacije Beograd u Ulici Mije Kovačevića.

- Ovo je još jedna u nizu preventivnih akcija koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova kada je u pitanju briga o zdravlju naših zaposlenih - rekla je Tomašević koja se zahvalila Ministarstvu zdravlja, Institutu za javno zdravlje "dr Milan Jovanović Batut" i Nezavisnom sindikatu policije koji su omogućili da se ovaj izuzetno važan projekat za zdravlje pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova sprovede.

Prevencija najvažnija... Katarina Tomašević u razgovoru sa lekarima
Prevencija najvažnija... Katarina Tomašević u razgovoru sa lekarimafoto: MUP Srbije

Tomašević je ukazala na značaj prevencije u spasavanju života i istakla da će u okviru ove akcije, koju je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pregled moći da obave sve žene zaposlene u policiji starije od 45 godina, kao i one koje su članovi porodica pripadnika MUP.

Ona je ukazala da ovo nije prva akcija koju je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova u cilju brige o zdravlju zaposlenih.

- Veliku pažnju posvećujemo fizičkom i mentalnom zdravlju zaposlenih, posebno imajući u vidu koliko je odgovoran i opasan posao koji obavljaju - istakla je Tomašević i precizirala da je u prethodnom periodu na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića, obavljeno više prezentacija i obuka na temu stresnih situacija, životne krize i sistemske podrške.

foto: MUP Srbije

Direktor Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović upozorila je da se prema podacima Instituta godišnje registruje oko 4.000 žena koje obole od raka dojke, od kojih oko 1.600 nažalost premine.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić istakao je da je preventiva najbitnija i da ovom zajedničkom akcijom sindikat, MUP i Ministarstvo zdravlja žele da pokažu koliko im je stalo do zdravlja koleginica i članova naših porodica.

- Pozivam sve koleginice, ali i kolege da insistiraju da im supruge, članovi najuže porodice, iskoriste ovu priliku i obave ovaj lekarski pregled - istakao je Lukić.

(Kurir.rs/Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track