Najnovije vesti

MINISTAR U VAŠINGTONU SA PREDSTAVNICIMA DEA: U 2018. zaplenjeno više od četiri tone droge, rezultati u ovoj godini još bolji
Foto: MUP

višednevna poseta sad

MINISTAR U VAŠINGTONU SA PREDSTAVNICIMA DEA: U 2018. zaplenjeno više od četiri tone droge, rezultati u ovoj godini još bolji

Društvo

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete SAD, s predstavnicima američke Uprave za borbu protiv droga (DEA).

 

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Stefanović je s direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i o saradnji srpske policije s pripadnicima DEA.

 

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od četiri tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela više od dve tone droge.

 

Stefanović i Dilon saglasili su se da borba protiv narkotrafikinga predstavla veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD već i za mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje službi dveju zemalja, kako bi bile još efikasnije u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

 

Ministar Stefanović istakao je i važnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i složili, kaže se u saopštenju.

 

Direktor DEA Utam Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u ovoj oblasti, što se može videti i kroz nekoliko uspešnih i važnih akcija pripadnika MUP-a.

 

Oni su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata, dodaje se u saopštenju MUP-a Srbije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...