VASPITAČ JOŠ NIJE VRAĆEN NA RADNO MESTO: Đaci u Kraljevu prekinuli štrajk glađu
Foto: Privatna Arhiva

šTRAJK

VASPITAČ JOŠ NIJE VRAĆEN NA RADNO MESTO: Đaci u Kraljevu prekinuli štrajk glađu

Društvo -

Đaci u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu juče ujutru su prekinuli štrajk glađu. Za slučaj vaspitača Gorana Bulatovića se i dalje traži rešenje.

- Đaci su juče ujutru prekinuli štrajk glađu. Sastao sam se juče sa Predragom Terzićem, gradonačelnikom Kraljeva, koji je rekao da zasad još uvek neću moći da budem vraćen na isto radno mesto, ali nastaviću da radim sa decom. Obećao je da će naći rešenje, rekao je da ne želi tek tako da razreši najboljeg vaspitača, kako kažu deca - rekao je Goran Bulatović za Kurir. Đaci su delimično zadovoljni rešenjem, ali kažu da neće odustati dok Bulatović ne bude vraćen na radno mesto.

foto: Privatna Arhiva

- Nije u redu da tako odličnog vaspitača oteraju, on je dobio gomilu pisma i poruka podrške od sadašnjih i bivših učenika, svi ga vole. Mi smo uputili pismo ministru Šarčeviću - kaže M. T., učenik koji je bio u štrajku. Direktor Doma Dragutin Karanović biće razrešen dužnosti. Kurir nezvanično saznaje da Karanović okuplja pristalice i vaspitače da bi mogao da se vrati na mesto direktora.

Kurir.rs/ N.T.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track