TOKSIČNE MATERIJE U NARKOTICIMA: Jedna doza sintetičke droge može da dovede do smrti
Foto: Profimedia

Opasno

TOKSIČNE MATERIJE U NARKOTICIMA: Jedna doza sintetičke droge može da dovede do smrti

Društvo -

Sintetički narkotici su veoma opasni i proizvedeni su od raznih toksičnih materija. Uzimanje jedne doze može da izazove teške posledice po zdravlje, pa čak i smrt, upozorio je Milan Pekić, direktor Kancelarije za borbu protiv droga!

foto: Profimedia

Radionica za kreatore politika vezanih za prirodu, prevenciju i lečenje poremećaja usled upotrebe droga počela je juče i trajaće tri dana. Nedavno su osnovani centri za lečenje maloletnika zbog veće borbe za narkomanijom, a održavaju se i predavanja u školama širom zemlje.

foto: Beta/Milan Obradović

Milan Pekić naglašava da su najslabija karika roditelji, koji se ne angažuju dovoljno. - Roditelji su imali primedbe da nadležni u toj sferi ne preduzimaju adekvatne mere, ali nisu pokazali volju za učešćem na radionicama i predavanjima. Znam da postoje mnoge obaveze, ali mislim da su deca i zdravlje dece prioriteti nad svim prioritetima - istakao je on.

Tokom prethodne, i ove godine konzumiranje opasnih supstanci dovelo je do smrti sedam mladih osoba. Kurir je letos pokrenuo akciju "Droga je samo smrt", što je rezultiralo formiranjem Vladine komisije za borbu protiv narkomanije u školama. Država je predložila i pooštravanje kaznene politike za sve koji prodaju drogu maloletnicima.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Profimedia, Beta/Milan Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track