Najnovije vesti

ŽAN KRISTOF BISON, ZAMENIK UREDNIKA FRANCUSKOG FIGAROA I NAŠ PRIJATELJ: Srbi su 90-ih godina predstavljeni kao ubice, svojim tekstovima sam želeo da pokažem pravo lice Srbije
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

postao član društva novinara vojvodine

ŽAN KRISTOF BISON, ZAMENIK UREDNIKA FRANCUSKOG FIGAROA I NAŠ PRIJATELJ: Srbi su 90-ih godina predstavljeni kao ubice, svojim tekstovima sam želeo da pokažem pravo lice Srbije

Društvo

NOVI SAD - Zamenik glavnog urednika francuskog "Figaroa" Žan-Kristof Bison, koji je dobitnik "Bele golubice" Tesla Global Foruma, danas je postao član Društva novinara Vojvodine, čiju pristupnicu je potpisao u prostorijama tog novinarskog udruženja.

Francuski novinar rekao je da je učlanjenje u DNV doživeo kao nagradu za novinarski posao koji radi više od 23 godine.

Podsetio je da je jedan od prvih članaka koji je napisao i koji je bio posvećen Srbiji, bio onaj o groblju francuskih vojnika, kada je, kako kaže, bio fasciniran na koji način su ljudi u Srbiji održavali to groblje i time pokazali kakav je odnos Srbije prema Francuskoj.

"Shvatio sam postoji jedna velika ljubav između Srbije i Francuske i poželeo sam da tu ljubav uzvratim time što sam se vraćao u Srbiji i radio novinarske priče", rekao je Bison.

foto: Matica Srpska

Kaže da je novinarskim tekstovima o Srbiji želeo da pokaže istinu o Srbima i Srbiji.

"Moj novinarski posao koji sam obavljao i u Srbiji nije bio da se bavim propagandom i politikom, nego da pokažem ono što sam video na licu mesta, a to je da istina o Srbima i Srbiji nije jednostrana. Srbi su 90-ih godina predstavljeni u zapadnim medijima kao ubice, kao oni koji samo ratuju i ubijaju. želeo sam da pokažem pravo lice Srbije i učlanjenjenje u Društvo novinara Vojvodine smatram nagradom za posao koji radim", rekao je francuski novinar.

Predsednik DNV-a Petar Kočić kaže da je urednik francuskog "Figaroa" drugi renomirani novinar sa kojim je za kratko vreme DNV uspostavio saradnju.

"To je rezultat nastojanja našeg Društva da ostvarimo međunarodnu saradnju sa kolegama iz celog sveta, a sve sa ciljem da doprinesemo istini u medijima o našoj zemlji i da razmenjujemo informacije, jer je i nama jako važno da prenesemo šta u drugim zemljama zaista misle o nama. Pre saradnje sa kolegom Bisonom, uspostavili smo saradnju sa predsednikom Saveza novinara Rusije Vladimirom Solavjovom, a sa tim Savezom ćemo potpisati sporazum o razumevanju i saradnji", rekao je Petar Kočić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...