STEFANOVIĆ SA MAĐARSKIM KOLEGOM: Želimo da unapredimo saradnju u oblasti organizovanog kriminala i korupcije
Foto: MUP Srbije

susret

STEFANOVIĆ SA MAĐARSKIM KOLEGOM: Želimo da unapredimo saradnju u oblasti organizovanog kriminala i korupcije

Društvo -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o daljem unapređenju saradnje policije dve zemlje, koju su ocenili kao izvanrednu.

foto: MUP Srbije

"Srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja i mi se uvek trudimo da saradnju unapredimo kako bismo se još efikasnije borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rešavali važna evropska pitanja vezana za migracije, borbu protiv terorizma i unapređenje protoka ljudi i robe. Želimo da našim građanima obezbedimo što bolji, bezbedniji i brži tranzit kroz naše države“, rekao je nakon sastanka ministar Stefanović.

Ministar je naveo da je sa mađarskim kolegom razgovarao i o evropskom putu Srbije, kao i da mu se zahvalio na podršci koju Mađarska pruža našoj zemlji na polju evropskih integracija, ali i na bliskim prijateljskim odnosima.

foto: MUP Srbije

"Trudimo se da dostignemo visoke standarde koje Evropa predviđa i u okviru Poglavlja 24 i šengenskih kriterijuma. Nastavićemo zajedno da radimo sa Mađarskom u interesu naših građana i u cilju dostizanja kriterijuma koji će osigurati njihovu veću bezbednost“, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter istakao je saradnju srpske i mađarske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, sa ministrom Stefanovićem razgovarao je o unapređenju saradnje i merama koje će poboljšati rad policija dve zemlje u cilju bržeg tranzita građana i njihove veće bezbednosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track