Najnovije vesti

PRIJATELJI I PORODICA BESNI ZBOG SMRTI TRUDNICE: Zahtevamo Tamarin zakon! U toku kontrola Opšte bolnice u Kruševcu!
Foto: Privatna arhiva

da se više nikome ne dogodi

PRIJATELJI I PORODICA BESNI ZBOG SMRTI TRUDNICE: Zahtevamo Tamarin zakon! U toku kontrola Opšte bolnice u Kruševcu!

Društvo

Kruševljanka Tamara M. (23) koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta u niškom Kliničkom centru, a nije preživela ni njena beba. Čijom krivicom, trebalo bi da bude ustanovljeno nakon kontrole rada lekara u Opštoj bolnici Kruševac, gde je Tamara dobila sepsu.

Njeni prijatelji, porodica i suprug ljuti su i tužni jer su dva života ugašena, kako kažu, nečijom krivicom.

U želji da nijedna porodilja ne doživi sudbinu njihove Tamarice, otvorili su stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Pravda za Tamaru".

Anđelka Mitrović, strina preminule trudnice, kaže da samo žele da se sazna istina.

- Važno je da se kazne krivci kako ne bi dolazilo više do ovakvih propusta i da ne bi još koja trudnica morala da plati glavom i namuči se kao naša Tamarica - navodi Anđelka.

Tamarina kuma Jelena Ilić ističe da je cilj grupe da se njen slučaj ne ponovi i da se probudi svest kod budućih mama.

- Cilj je da sprečimo još neku tragediju i da zaštitimo sve buduće žene. Da je bilo propusta u kruševačkoj bolnici - jeste, čekamo nalaze obdukcije i nadležnih ispekcija, neko će morati za ovo da odgovara. Tražićemo zakon za trudnice. Biće to Tamarin zakon, to moramo da učinimo - navodi Jelena.

foto: Printscreen

Podsetimo, Tamara nije imala nikakvih problema u trudnoći. U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, kada je bila u sedmom mesecu trudnoće. Prema rečima njenog supruga Lazara Milića, imala je bolove u predelu levog bubrega.

- Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen - rekao je Tamarin suprug koji je ostao bez žene i deteta.

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

- Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile "nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš" - ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

foto: Privatna Arhiva

KONTROLA U TOKU

Iz Opšte bolnice u Kruševcu kažu da je unutrašnja kontrola rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi u toku.

- U vezi sa slučajem preminule pacijentkinje Tamare M., inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku - kratko je rekla direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić.

(Kurir.rs/Telegraf)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...