OVAKO SE BAHATI DRUGI ČOVEK MEROŠINE: Narod gladuje, on baca milione na kožne jakne i ženske tašnice!
Foto: Privatna arhiva

Rasipništvo

OVAKO SE BAHATI DRUGI ČOVEK MEROŠINE: Narod gladuje, on baca milione na kožne jakne i ženske tašnice!

Politika -

Bojan Nešić, zamenik predsednika opštine Merošina, oštetio je ovu, inače jednu od najsiromašnijih opština u Srbiji, za milionske iznose, saznaje Kurir! Takođe, protiv pojedinih odbornika u tom mestu podneta je krivična prijava zbog postojanja sumnje da su falsifikovali službene isprave i lažno se predstavljali, saznaje Kurir iz dobro obaveštenog izvora.

Prema rečima našeg izvora, Nešić je, dok je bio na mestu predsednika opštine Merošina, rasipao novac šakom i kapom, pa je tako od budžetskih para naručivao skupocene kožne jakne, ženske tašne, ali i kožne fotelje!

foto: Printscreen

Vladar iz senke - Nešić je trenutno na funkciji zamenika predsednika opštine, a predsednički mandat obavljao je nekoliko puta od 2013. godine. Međutim, čak i sada kada je zamenik, javna je tajna da on vlada iz senke, a zaposleni ne smeju ništa da mu kažu. Kad je bio na čelu Merošine 2015, od para građana su naručene tri ženske kožne tašne ukupne vrednosti od 38.300 dinara. Opštinskim novcem kupljene su i dve ženske kožne jakne koje su u proseku koštale po 20.000 dinara, ali i tri muške od po 30.000. Ove jakne su građane ukupno izašle 168.000 dinara! - kaže izvor Kurira upućen u dešavanja u ovom delu Nišavskog okruga.

On dodaje da se Nešićeva ljubav prema kožnim jaknama tu nije završila.

foto: Printscreen

Finansijske malverzacije - U februaru 2015. opština je naručila još kožnih jakni vrednosti 41.970, a u novembru pet kožnih jakni ukupne vrednosti od 94.455 dinara. Tako ispada da su naručili kožne jakne za 304.425 dinara! Ne samo to, naručene su i dve kožne fotelja koje su koštale 137.000 dinara, a koje uzgred nikada nisu stigle! Ljudi u Merošini jedva sastavljaju kraj s krajem, jedna smo od najsiromašnijih mesta u Srbiji, a Nešić se rasipao kupovinom kože za koju je dao više od pola miliona dinara, i to sve o trošku građana! Za šta su opštini trebale ženske kožne jakne i tašne? - pita se izvor i dodaje da je ovo samo jedna od finansijskih malverzacija koje se u njihovom kraju vezuju za Nešićevo ime.

Takođe, kako saznaje Kurir, Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju podneta je krivična prijava protiv pojedinih odbornika opštine Merošina zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanja službene isprave i lažnog predstavljanja.

foto: Prinrscreen

Ludilo mozga Kožne jakne su uniforme za vozače?!

Bojan Nešić kaže da su te kožne jakne bile namenjene vozačima opštinske uprave, a da nema ni govora da kožne fotelje nisu stigle u opštinu. - Koliko se sećam, na svakih pet-šest godina raspisuje se nabavka za radna odela za vozače. Načelnik opštinske uprave je to tada naručio, a ja sam potpisao plaćanje kao predsednik opštine. Smatram da građani Merošine nisu oštećeni ovom nabavkom, sve su to gluposti kojima se bave neki iz opštine koji očigledno nemaju šta da rade - rekao je Nešić za Kurir.

Brojke 16.000 stanovnika, prema popisu iz 2002, ima Merošina 38.300 dinara koštale su tri ženske kožne tašne 137.000 dinara koštale su dve kožne fotelje 304.425 dinara ukupna je vrednost kožnih jakni

Preletač: Menja stranke ko čarape Bojan Nešić je u nekoliko navrata bio na mestu predsednika opštine Merošina, a za to vreme je više puta menjao političke partije. - Nešić se 2013. godine učlanio u Srpsku naprednu stranku (SNS), iz koje je prvi put izašao 2016. godine i napravio grupu građana koju je nazvao Naprednjaci Merošine i sa kojom se kandidovao na lokalnim izborima. Zatim je prešao u Socijalističku partiju Srbije (SPS), a 2019. godine se ponovo vratio u SNS - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.

Pedala Vrh SNS neće bahate lokalce

Da podsetimo, Kurir je još krajem juna pisao da se sprema "pedala" za niz funkcionera SNS kao uvod u veliku čistku koja će biti okončana do kraja godine, kada se očekuje izborna skupština ove stranke. Na spisku je, kako sada stvari stoje, najviše lokalnih šerifa koji rade u sopstvenom interesu, a ne u interesu stranke. I predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je smene u stranci, uz poruku da neće da gleda luksuziranje svojih funkcionera.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja